Nu vill jag måla om varenda vägg hemma

alcro trend by emmas vintage

Det kliar i fingrarna på mig som aldrig förr.

Ända sedan jag och John flyttade in i vår lägenhet i Midsommarkransen har vi pratat om att tapetsera och måla om de vita väggarna. Vi kom så långt som till hallen …
Nu drömmer jag om att ta tag i de andra rummen.

I vår förra lägenhet i Hornstull var väggarna svagt gröna, med mörkare snickerier. Det gav lägenheten så mycket karaktär. Jag saknar just den där ombonade känslan som målade och tapetserade väggar ger. Nu gäller det bara att bestämma nyans …

222834

Så här såg det ut i vår gamla hall. 219102_980

Och i köket var den gamla skafferidörren målad grön. alcro trend by emmas vintageI nya numret av Alcro trend väljer jag ut några favoriter från deras senaste kollektion. Du kan kika närmare på nyanserna och intervjun på i magasin (som även finns online).

Är riktigt taggad på de gröna nyanserna, och att matcha en mörkare och en ljusare variant. Vad tror ni om det? Kanske till köket?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. LisaMarie

  Åh vad kul med målningsplanering! Jag har varit väldigt feg förut och bara haft vitt, vitt vitt, vilket jag i och för sig älskar, men när vi flyttade i höstas fick jag också lust att ha färg. Inte för att det blev FÄRG färg, men ändå något annat än vitt. Vi målade sovrummet i en väldigt fin ljusgrå färg som känns både sval och vilsam samtidigt som den är en ganska varm grå nyans som går bra ihop med beiget, gräddvitt och turkost. Jag har nämligen en knalligt turkos gammal byrå som jag målade om från vitt för ganska många år sen nu.. Jag tror ljustgrönt blir finfint, älskar grönt!

  1. emmasundh

   Åh, vad fint det låter. Är så peppad på att måla om just nu alltså. Och nu blev jag än mer peppad.
   Kram emma

 2. Maria

  Ja! Våga måla, det blir så himla mysigt. När jag flyttade in i min nuvarande lägenhet för snart tre år sedan var det en märklig variant av kaffe latte (hua) i rummet (jag bor i en etta). Kände mig inte hemma, men efter jag gått loss med rollern så kändes det äntligen som “mitt”. Det är en finfin känsla.
  Nu tycker jag iofs om lite mörkare färger än vad du gör men det lilla gör enorm skillnad.
  Kika in på Stylerooms hemsida om du vill och sök efter Oasisflicka så hittar du ett album på min lägenhet. “Etta från förra sekelskiftet” heter mitt nyaste album.

  Tack för en härlig blogg förresten! :o)

  1. emmasundh

   Det ska jag verkligen göra! Vad peppad jag känner mig nu =)

 3. R

  Hej Emma! Läst din blogg i en evighet nu känns det som och har sett dina hårtutorials men undrar nu bara hur du gjort för att få ditt hår så fint som på den första bilden där du står i hallen? (Loveeed it) Ser lite mer “messy” ut tycker jag nämnligen 🙂 Tack för den bästa bloggen! <3

  1. emmasundh

   Hej R! Jo, minsann, det där är min dåvarande snabbfrisyr. Bara två hårkammar upp i håret =)
   Kram emma

Lämna ett svar