När vindruvorna dignar … fast inte hos mig.

Här står jag med höstens bästa fynd i Maria Soxbos trädgård på Gotland.
Maria hade dagarna innan lagt upp en vindruvs-bild på Instagram där hon undrade vad hon skulle göra med alla vindruvor som hon hade i sin gotländska trädgård. Jag skrev givetvis “GE TILL MIG”.  Maria svarade att hon bara plockat hälften av alla vindruvor på sin vinranka (hon kunde omöjligt ta hand om allt! Förstå mängderna!), och att jag kunde plocka resten om jag ville.
OM JAG VILLE!?

Jag och mitt lilla gäng pep till Marias trädgård med elbilen, smög in (lite konstig feeling att gå in i någons trädgård när de inte är där, hahaha) och plockade loss.

Det syns inte på bilden, men det fanns HUR MYCKET vindruvor som helst!

Fångst.

En betydande del av allt åt barnen glatt upp – det var världens fest för dem! Vi som aldrig köper importerad frukt, pga sådana jäkla PK-ryttare, hahaha.

Och det här fick vi med hem!
Tänk om vi kunde ha svenskodlade, ekologiska vindruvor – från folks privata trädgårdar – i handeln. Vore det inte fantastiskt så säg?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Inte ens bananer?

    1. Nope! Finns svenska äpplen som smakar HUR bra som helst. Däremot får barnen så klart ta banan om det bjuds! Då blir det fest kan jag lova, hahaha.

  2. Hej! Jag skulle gärna höra mer om att aldrig köpa importerad frukt? Blir både imponerad och lite stressad. Gäller det både frukt och grönsaker?

    1. Yes! Jag började med det för ett år sedan. Först i början kände jag mig LIVRÄDD; hahaha, men det går ganska bra. Köper svenska äpplen (finns året om), svensk potatis, morötter, rödbetor, grönkål … alla sorts kål =)
      Skippar framför allt isbergssallad, gurka, tomat och bananer som är imponerar (främst det jag köpte innan).

Kommentera

Stäng meny