Göteborg, secondhand-runda & hittad kompis!

I förra veckan pep jag ner till Göteborg! Ah, din rackare till go stad alltså.
Jag satte mig på tåget vid 10-snåret i Karlstad och anlände med tåget strax efter lunch i Göteborg. Vid samma tid anlände Maria från Stockholm, och tillsammans kvistade vi mot café och jobb. Men vad hade vi i Göteborg att göra?
Jo, vi skulle föreläsa tillsammans dagen därpå och passade på att ses för att jobba, käka lunch, snacka igenom allt vi har på gång med Klimatklubben och podd, och faktiskt göra något som vi som frilans är pretty dåliga på: Ta sig tid att göra annat än att jobba.

Så efter jobb passade vi på att gå en secondhandrunda i Göteborg!
Tusan vad mysigt det var!

Siktade in oss på Myrorna vid Järntorget pga favorit since forever. Konstaterade att varje stad borde ha en fyra våningar stor Myrorna med allt!
Fyndade en overall (eller vad tusan heter det? En jumpsuit!) och jacka som jag ska visa opp!

Därefter kvistade vi vidare till Björkåfrihet och alltså där hittade jag det finaste. Ett parasoll. I Papper! Ni förstår hur otympligt och genialt på en och samma gång? Så jag var ju tvungen att köpa det. Det ska ni så klart också få se!

Det regnade, men likväl är Göteborg som ett knytnäveslag av FOMO för mig. Planen var att flytta hit. Att bo bara lite i Stockholm. Och sen flytta. Jo, tjena. 18 år i Stockholm blev det. Och här har jag inte alls bott.
Varenda gång jag är här så gör det liiiite ont att jag missat detta. Livet är så klart inte slut, men pja, nu gräver jag ner rötter i Värmland. Det ligger så klart inte så långt bort, men pja, det är något visst med den där stan alltså.

Jag och Maria skulle släppa Plan B-avsnittet om skönhet och höll på att tappa den välsmorda hakan när vi gick förbi Tvåla och tvaga. Hej team hård tvål!

Kikade förbi Fåfängans antik …

Och begav oss vid middagstid några kvarter bort för att möta upp …

Alexandra från Medveten konsumtion! Vi åt middag tillsammans, babblade framtidsdrömmar och bollade en hel drös roliga, viktiga idéer.

Efter middagen promenerade jag och Maria hemåt i Göteborgs-natten. Ja, hem till …

Hotell Eggers där vi bodde över natten. Här vaknade jag opp! Och ja, jag hade ett litet 50-objektiv på kamera därav den tajta bilden. Min mobilkamera är tyvärr inte mycket att hänga i granen, men jag kan ju förbövelen inte byta mobil bara för det.

Till frukosten på Hotell Eggers dök Gustav (från Greenpeace) upp!
De jobbar hårt för att mota bort fossil reklam och fatta vad skönt det skulle vara om det inte dinglade en massa smaskigt framför ögonen som är pretty bad för oss in the long run.
Vill en skriva på något vettigt, så skriv på för fossilfri reklam här. 

Efter en lång hotellfrukost så var det dags att traska genom Göteborg till Länsförsäkringar där vi skulle hålla en föreläsning.

På vägen passerade vi den här spårvagnen, Stadsmissionen och innan vi steg in för att föreläsa fick jag syn på en skola längre bort. En av mina närmsta kompisar jobbar som bibliotekarie på en skola och tanken slog mig att det kanske var den? Men hur stor skulle den chansen vara?
Tydligen ganska stor.

Lunchen spenderades med att hålla föreläsning för ett stort gäng! Som jag älskar att föreläsa, träffa folk och diskutera, vända och vrida på klimat, omställning och reklamslingor för det hållbarare livet.  

Och efter föreläsningen kikade jag förbi min kompis – bibliotekarien Åberg!
Passade på att signera bibliotekets exemplar av “Gör skillnad” och sedan var det dags att gå mot tåget.

Fick sällskap en bit på vägen av min Åberg.

Hämtade upp väskor, fynd och parasoll på Eggers och kutade sen till tåget.

Eller ja, kutade och kutade. Var förstås tvungen att stanna och ta en bild på ormbunkssoffan utanför Eggers. Sen kunde jag åka hem.

Så nu undrar jag. Vilket fynd vill ni se först?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny