Månadens lista: Maj

IMG_2886

Så kom maj (redan fem dagar in i maj, jag vet, jag vet), med buller, bång, ett regnoväder och en kvaddad barnvagn. Sätter upp ett pekfinger i vinden och berättar vad jag tänker, äter, peppar på, förargas över och lägger ögonen på just nu.

Månadens längt: Den här månaden väntas inte mindre än TVÅ nya människor. Det är en hög med vänner som ska få barn … typ just precis nu. Och jag kan liksom knappt sitta still. Så pirrig är jag. 
Månadens skräll: Jag kan väl medge att jag var lätt skeptiskt till det här med föräldrargrupp. Och när jag skriver lätt, så menar jag så klart inte det, utan jag var väl direkt avig. Förstod liksom inte finessen med att ses bara för att vi skulle ha barn samtidigt. Hade inte RIKTIGT med i beräkningen att dessa människor (som jag träffade på Södra BB) var hur härliga som helst, megatrevliga och att vi lätt kunde fika bort ett par timmar på ett bräde. Kapitulation.

IMG_4777-2

Månadens ord: Söligt. Det är mycket som kan sammanfattas just med detta ord i mitt liv just nu. Hjärnan är sölig, vardagen är sölig, humorn är sölig, skratten är söliga, tröjan är sölig, sms:en är extremt söliga och lägenheten är … sölig. Sölig som i bra sölig alltså. 

vintage beyond retro

Månadens köp: Efter att ha levt i trikå i ett halvår så kan vi beskriva detta köp som ren och skär lycka.
Månadens läsare: Du som ropade “Grattis till Majken” över Svandammsparken och värmde ett morgonhjärta.
Månadens heja: Coops film om vad som händer i kroppen om man äter ekologisk mat … och inte.
Månadens skratt: När jag skickade följade sms till John: “Jag ska ha ett skypemöte mellan 10-11, kan du ta Majken då? Annars flyttar jag”. Mötet alltså. Det här hotet om flytt smyger sig in i alla möjliga sammanhang numera: “kan du hämta ett glas vatten, annars flyttar jag”, “kan du hjälpoa mig med den här påsen, annars flyttar jag”. Himla praktiskt. 
Månadens surmun: Var på möte med några människor där en av deltagarna fullkomligt ignorerade mig. Inte okej.
Månadens nostalgi: Vill lyssna – nästan ohälsosamt mycket – på gamla Absolut music-skivor från 90-talet. 
Månadens middagssamtal: Lokaltidningen skriver om de miljoner liter förorenat vatten – med proppat med miljögifter – som flyter ut i Mälaren varje år. Att en kallsup kan ge magsjuka och Stockholms vatten vill släppa ut ÄNNU mer förorenat vatten. Och man inser att den här staden inte är till för att leva i. Suck och skärpning!
Månadens mat: Pestopasta med körbärstomater, pinjenötter och parmesanost. Mums!

frukostfolket_sanarydag1_13 tantjohanna_happyfriday_27feb_2 tantjohanna_godmorgon
Månadens bloggkärlek: Tant Johanna. En av Sveriges bästa bloggar. Punkt.
Månadens instagramkärlek: Madebymary. Inspiration x 1000.
Månadens soundtrack: “Morning” med Beck
Månadens TV-serie: Har slutat titta på “Luther” eftersom det var så sablans läskigt. Älskar Idris Elba (dösnygg), men kontentan av detta titteri blev en vettskrämd Emma Sundh som supermegasnabbt byter blöjor på Majken mitt i natten med blickar slängande åt alla håll. Blir inte bättre av att Majken ofta fastnar med blicken BAKOM mig.
Kollar lås-statusen på ytterdörren för hundrade gången och vill helst av allt hoppa upp i sängen (aka undvika att någon under sängen tar tag i mina anklar). Men det här med att “hoppa” med post-förlossnings-kroppen känns inte direkt … aktuellt. I panik har jag börjat titta om hela “Modern family” (bästa TV-serien). Kan även ha fastnat för … Robinson Love edition. 

Månadens film: Såg om “Crocodile Dundee” i förrigår. Eller Krååkådajl dandi som det stod på vårt VHS-band (ett av få) hemma i Värmland. Nostalgi.
d1f7a-fd832-ceed8-9588a-55963-0c666-6de47-aa57e 4d43um448a8o2ddi
Månadens dagdrömmei: Min dagdrömmar vandrar mot landet. Just nu bor jag här i mina drömmar: Astrid Lindgren-hus utanför Uppsala eller ett skärgårdshus på Vätö.
IMG_2214-2
Månadens projekt: Ta ner sommarkläderna från vinden och knöla ner kroppen i blommor, kulörter och kjolsvidder.
IMG_4971 IMG_5458 IMG_5344
Månadens resa: I slutet av maj styr jag kosan hem till Värmland, till blommande syréner och rabarber. Och denna gången är Majken med. Ska få träffa tjocka släkten – och sin gammelmormor. Det blir grejer det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Camilla

  Så många gånger jag liksom fått lite kalla kårar när bebisen tittar väldigt intresserat på något förbi mig, eller uppe i taket. “Vad tittar du på?!” Och så fortsätter hon att stirra…och le lite…mot någon? Hua!!!

  1. emmasundh

   Hahaha, vad skönt att jag inte är ensam om detta =)

  2. Matilda Höglund

   Jag läser just nu “änglar i mitt hår”. Så änglar tror jag det är som de små kollar på.

 2. Alexandra

  Åh, den rosa klänningen är nog bland det finaste jag sett i klädväg någonsin <3

 3. Denise

  Käraste Emma, du borde prick nu börja titta på Unbreakable Kimmy Schmidt. Så himla gosig serie, dessutom i perfekt format. Tips tips!

  1. emmasundh

   Hej Denise! Jag har också börjat kolla på det! Love it! Helt fast (och väldigt slängigt intro). Kram emma

 4. Matilda Höglund

  Allt ser så fantastiskt vackert ut. Din blogg får mig att tänka på sommardrömmar.
  Klänningen, förstår att du älskar den, det gör jag också, wow!

 5. Petra

  Alltså åh! En blir så himla glad av din blogg, Emma. Varje gång jag ser en bild på Majken så riktigt längtar jag tills jag blir vuxen nog att ha en egen liten knodd. Jag tycker förresten verkligen att du borde göra ekologiskt makeup-test!! Vore sjukt användbart för mig! (och jag hoppas/antar att ekologiskt även innebär icke-djurtestat ;)) Tack o hej, bönpastej!

Lämna ett svar