17. En bild på dig som tonåring.

17 december. Den sjuttonde luckan i Emily Dahl-kalendern, som anordnas av den eminenta Emily Dahl, innehåller i dag en bild på mig som tonåring.

19 år och har precis flyttat till Stockholm.

Tyvärr har jag inte jättemånga bilder på mig själv som ung tonåring. Ni vet 13-14-15 år. Jag tyckte nämligen att jag var så gruvligt ful att jag rev sönder och slängde många fotografier. Jag skulle aldrig göra en sådan sak nu, men då gjorde jag tydligen det. Inget jag är direkt stolt över i dagsläget.

Jag var inte så snäll mot mig själv back in the days om man säger så. Jag tyckte antingen att jag har för tjock, för finnig eller helt enkelt bara för ful.
Nu vill man ju bara åka tillbaka i tiden, krama om 14-åriga Emma och be henne ta det lite lugna med kritiken. För det gjorde ju inte direkt saken bättre att jag intalade mig att jag var ful, jämförde mig med mina snygga, coola och karismatiska kompisar och såg speglar som eminenta fel-letare. Det var först i gymnasiet det började ordna upp sig någorlunda bra. Som 16-åring flyttade jag hemifrån, startade om, började gå i terapi och tog tag i allt det där onda inom mig. Det gjorde susen.

När bilden är tagen, när jag var 19 år, började jag sakta hitta mig själv. Det är nog därför jag har kvar fotot. Jag hade landat.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vicky

    ful?!?! knäpping. hur söt som helst. älskar första bilden!

  2. Leila

    Men åh, du som är cirka det vackraste man sett. Bra att du insett det nu i alla fall. Så himla vacker och snygg, du är en enorm skönhet!!!<3 Och nu när jag ändå säger det så måste jag säga också att du inspirerar mig jättemycket. Du är en av mina främsta inspirationskällor vad gäller kläder, välskrivna texter och en härlig och unik personlighet. Tack för att du finns och visar unga tjejer att man får vara precis som man är för att bli älskad och må bra. Tack Emma <3

  3. beata

    hur fin som helst ju!

Lämna ett svar