Loppis, panfynd och fika-turné

God morgon!
Innan jag vevar i gång den här måndagen och kuskar runt på Almedalen så tänkte jag visa ett par bilder från förra söndagen. Det var pötthett i trädgården, jag gled runt i svalaste blusen (läs genomskinlig) och plockade blommor tillsammans med barnen. Det är en sådan lyx för stadsbarnen, att FÅ plocka. På innergården är alla blommor allas, och alla ska få njuta av dem och i parkerna är de ju också till för att alla ska njuta. Vägkanter är det fritt fram, men förklara det för en 2-åring!?
Här på torpet däremot – här finns det inga lagar. Ena barnen plockar blommor med sax och klipper bort ALLA gröna blad, hahaha.
Naket så det förslår.

Efter 10-fikat pep vi väster ut för att handla mat, och passade på att svänga förbi en loppis.

En pangloppis av så många anledningar, särskilt för att de hade rejält gamla grejer och en byggavdelning. Inte direkt ett minus att det fanns en leklekstuga  i trädgården där barnen lekte medan jag kikade runt. Jag fyndade så bra grejer! Ska visa i nästa inlägg.

När vi ändå var på västra sidan kikade vi förbi Leva kungslador, läste böcker i hängmattan …

Och åt lunch. Jag hade helt missat att Leva kungslador hade bytt ägare, så deras pannkakor och fantastiska vego-kittande buffé var no more.

Kikade in i gårdsbutiken. Så himla mycket fint (men nyproducerat). Tänk om de skulle slå i slang med någon vintagebutik eller återbruks-aktör som kan ha ett rum här i deras butik, jämte de fantastiska boklådorna med begagnade böcker. Det skulle vara grejer det! De är ju så fenomenala på att paketera, så det skulle ju bli en hit!

Fastnade för den här fina takkronan, som jag ska försöka göra själv av returglas. Vad tror ni?

Och från en takkrona till en annan. På vägen hem kikade vi förbi Berså, hälsade och fikade.

Så vackert och prunkande här.
Sedan gjorde vi alla vänstra-sidan-ärenden och pep hem.
Är ni nyfikna på vad jag fyndade på loppis?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Jag

  Nej, vad synd att Leva Kungslador slutat med sin vegbuffé! Den var så himla bra! Och det känns på nåt sätt trist att en kedja tagit över. Det var ett av mina favoritställen nära Visby. Så kreativt och härligt.

  1. emmasundh

   Samma här! Håller tummarna för att de förvaltar det bra. Kram Emma

 2. Elin

  Åh, men peppen på att vi ska till världens bästa ö nästa vecka! Men sjukt tråkigt att buffén på Leva är no more, den var ju en höjdare.

  1. emmasundh

   Ja, den var hemskt bra!

Lämna ett svar