Julklappar!

Under vår julgran i år låg två stora julklappar, tillsammans med en rad andra mindre varianter. Barnen öppnade klapp efter klapp, men de där två stora blev kvar till sist.
De stod där genom lunch, glögg och eldmys och till slut sa John att de två sista klapparna ju var till mig.

Hade ju inte tänkt en enda tanke om julklappar till mig själv, så blev total-paff. I mörkret på julaftons kväll öppnade jag paketen och i det första fanns det här fönstret.
Ett trasigt fönster. Mmmmhuum?
Visserligen i en underbar engelsk röd nyans (måste vi eventuellt ha det på våra fönster på nya huset?), men ändock ett trasigt fönster. Längst ner i paketet låg en lapp där det stod att “kurs i fönsterrenovering”. Alltså, DRÖM!
Så nu är tanken, eller snarare förhoppningen kanske, att kunna gå en kurs i fönsterrenovering i februari. John hoppas också kunna gå, men det beror helt på om vi kan ha möjlighet till barnvakt. Sånt är ju lite av en lyx i pandemitider (har inte haft barnvakt sedan i februari). Löser vi inte barnvakt så går i alla fall jag.

I det andra paketet? Ja, där låg vår gamla vattenkanna som jag köpte på loppis för en herrans massa år sedan tillsammans med ytterligare en lapp. På den stod det “kurs i ekologisk odling”. Jojo!

2021 kanske blir året då jag lär mig en massa bra, vettiga saker?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Att få lära sig nya saker och dessutom få det i present är ju det bästa man kan få. Min man gav mig en kurs i tvåltillverkning på min födelsedag i år, den bästa present jag kunde tänka mig.
    Jag hann precis gå den innan pandemin kom men sen hann jag inte köpa hem råvarorna så det blidde inge tvålar, men jag tänkte ta igen det i år.

  2. Vilka fantastiska julklappar!

Kommentera

Stäng meny