Julafton i frostigt Värmland

Hej på er!
Hoppas ni haft en fin jul och en snäll start på året. Här har det jullovats med både sjukdom och besök i ett, så det är först nu – sex dagar in på nya året – som en börjar få ordning på livet igen.

Den här julen har varit mild, lugn, krispig och oflängig. Det var precis vad jag behövde.
Första julen utan pappa spenderades i mitt barndomshem i Värmland, med samma gamla julpynt som på 1990-talet. Det finns något tryggt med det där återkommande, bekanta och välkända.

Johns föräldrar kom hit den 23 december och när vi vaknade upp på julkafton så möttes vi av krisp och frost utanför fönstret. Syrénhäcken och stallet på min kusins gård var isigt vita.

Förmiddagen gick åt till att laga mat och när allt var klart gav vi oss ut på promenad.

Så vackert ute!

Det blev rundvandring på bygget och varm choklad i en fönsternisch.

Byggarbetskläderna hade lagts på hyllan för dagen och istället sportade jag detta!

Basker från Rodebjer (begagnad), halsduk fyndad på secondhandbutik i Uddevalla, min gamla 50-talskappa som jag haft läääänge, ullstrumpor som jag köpte på Alsters herrgård förra julen och så kängor från Kavat.

När vi kom in blev det jullunch med vegetarisk janssons frestelese, coleslaw (livets goda), vegetarisk revbenssjäll, lokalproducerad julmust (också livets goda) och hundra goda rätter som mina svärföräldrar hade med sig.

Efter lunchen kom tomten (detta med att byta tomte med grannarna – genidrag!) och det blev julklappar så det stod härliga till. Barnen fick massa begagnat lego (stall, hotell, partybuss, ridskola, camping), jag fick varma kashmirtajts (begagnade, precis som jag vill ha det) och sedan följde nog tre dagar av idogt legobygge. Och så klart: julmat.
Hann med en juldagsfest inne i Karlstad också.
På annandagen åkte mina svärföräldrar hem och min syster och hennes familj kom någon timme efteråt. Sedan var det dags att ladda om och upp för nyår, men det blir ett annat inlägg.

Hur har din jul varit?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar