Min födelsedag. Hittills.

 

I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det min födelsedag!
Första födelsedagen i Värmland på länge. Och min 38:e i ordningen.

 

John gjorde body butter till mig när jag var gravid och det var liksom den bästa, jäkla kräm jag haft. Jag har önskat mig en sedan dess – och nu fick jag en!

När jag kom ut i köket stod det kaffe och hembakt mockaruta på köksbordet. Det godaste jag vet.
Sedan följde lite härj pga det vabbas här, och jag passade på att smyga in i sovrummet för att jobba. För övrigt min stora dröm på min födelsedag. Det säger lite om hur fördelningen mellan vabb/barn och jobb varit de senaste veckorna, och hur mycket jag älskar mitt jobb.

Barnen kom inspringade var och varannan minut med små gåvor och teckningar som de knåpat ihop. Den här starka teckningen kom Bodil in med. Det är jag i mina glasögon.
Och det här med att de kallar mig Emma, och John för pappa!?

Efter frukost kom min mamma förbi med ett paket, och någon timme senare traskade min pappa in för att lämna födelsedagsflagg. Är så jädra tacksam över att ha dem på titta-förbi-avstånd, och den här flaggan har liksom aldrig betytt särskilt mycket … förrän nu.

Jobbade loss ett par timmar, blev bjuden på lunch i köket och efter lunch gick jag ut för att fånga lite dagsljus. Här är glashuset som finns precis utanför vår lilla bostad. Det är knökfullt av en massa bråte just nu, men som tur är döljer frosten det mesta.

Traskade bort till tomten för att drömma lite. Tänk när hasseln får knoppar, när vi dukar upp för lunch här och skördar egna hasselnötter!

Min favoritplats … som vi förmodligen kommer att se mer av eftersom vi måste ändra vår husritning en gnutta.

Eftermiddag fylldes av digitala möten, croissant-fika och en lugn lunk. Jag sitter fortfarande vid laptopen, John kom precis in med öl, chips och salsa och nu stökar han det sista inför middagen. Gissar att det blir krispiga rotfrukter i ugn med salsa! Mitt bästa!
Kan det här vara världens bästa födelsedag? Inga måsten, inga tider att passa, utan bara en extra gräddig dag med kolasås på?

Ikväll blir det Atlantic crossing på SVT (har ni sett?) och till sommaren vill jag stöka till med garden party om världsläget tillåter!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anna

  Hurra på din dag Emma! Jag är så peppad på att komma förbi och hälsa på, kanske till våren när vi slipper frysa röven av oss? Har ni fått bygglov än? Har du sett att någon på husdrömmar den här säsongen bygger ett halmbalshus?

  1. emmasundh

   KOM FÖRBI! Inget bygglov ännu – har precis skickat in bygglovsansökan. Och såg att det kommer ett avsnitt om det – så kul!

 2. Anna

  Grattis! Låter som en fin dag i all sin vackra enkelhet.

  1. emmasundh

   Ja, så himla skönt! Inga förväntningar – in a good way.

 3. Anna

  Grattis i efterskott, Emma! Kul att på avstånd följa era äventyr via bloggen – det kommer bli bra. Livet vill att det ska bli bra.
  )Och vad gäller det där med att ens barn kallar en för ens förnamn, har jag också två av en sort som säger Anna till mig och pappa till sin pappa. Men jag är ju inte mindre mamma till dem, för den sakens skull… )

  1. emmasundh

   TACK SNÄLLA DU!

Lämna ett svar