Instaweek: Paris, Franska sydkusten, Rivieran och lite Rom

Den rubriken går inte av för hackor! Men så är jag ju just nu på resande fot. Nere på kontinenten för att fira mitt år som 30. Minsann. Fick nämligen den här resan av John i födelsedagspresent (min och hans familj var också med på presenten ska tilläggas).
Det är min vecka 26. Började med måndag i Paris. Pastelliga hus på måndagen, vintagejakt och picknicks i Jardin du Luxembourg på tisdagen

Tidigt på onsdagen pinnade vi i väg till Garde du Nord, hyrde en bil och fräste ner genom Frankrike till sydöstra kusten. Hamnade i en söt liten by, där vi hyrde ett rum vid namn Coco Chanel och förälskade oss i lugnet. Jag ska berätta mer om denna by och förälskelsen sen …

Stannade en dag på denna magiska plats. På torsdag eftermiddag fortsatte vi sedan vår färd väster ut. Tog ett salt dopp i Medelhavet på fredagen, ritade upp planer på Frankrike-kartan och åt körbär. I Cassis.

Med saltvatten i håret åkte vi sedan upp till vackra Provence. Till den vackraste och vänligaste stad jag varit i. Vi hittade lite dåligt, så vi bad en fransos om hjälp. Han engagerade halva byn för att vi skulle hitta till vårt B&B. Alla ville hjälpa oss vilsna svenskar. Utan att de kunde ett ord engelska – utan bara använde f ett rejält utarbetat kroppsspåk – guidade byns befolkning oss till underbart B&B.

Det låg här. Franosen som hjälpte oss att hitta gick med oss ända till porten – och ringde till och med på dörrklockan.
Övernattade i Provence och dagen därpå, på lördagen avverkade vi en dos fransk riviera i St Tropez och byarna runt omkring.

Kryssade mellan Chanels eget palats, Louis Vuittons trädgård, en yacht stor som Värmland och små gränder.
När söndagen kom lämnade vi tillbaka bilen och tog flyget till Rom. Där mötte vi värmen om man säger så. Tittade på alla antika byggnader, drack isvatten, svettades ögonen ur oss och åt pizza. För det måste man ju göra när man är i Italien.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Kärolajna

    Åh! Har du precis varit i rom? Jag ska dit med min man på bröllopsresa och åker IMORGON! Tar tacksamt emot alla tips för att resan ska bli sådär bra den bara går att bli!

  2. Hanna

    Åh Italien! Dit ska jag också fara snart, tänk!

    kram

Lämna ett svar