Paris, dag 3 – del 2

paris by emmas vintage

Här kommer en fortsättning på den tredje dagen i Paris.
Efter morgonbaguetterna, I’m in heaven-sång och crêpe-traditioner strosade jag och John vidare ner mot boklådorna.

paris by emmas vintage

Trippade över broarna och letade oss in bland gränderna i Latin Quarter. Eller “det där stället som vi inte kan uttala” som vi kallar det. På engelska går det ju bra, men på franska snubblar jag, ramlar och stöttar mig fram på vokaler och konsonanter.

paris by emmas vintage

Kryssa i gränderna, upp på Boulevard Saint-Michel, in på en livsmedelsaffär, förbi den fantastiska paraplybutiken, crêpestället som vi besökte med två goda vänner för ett år sedan och sedan in i lummiga Jardin du Luxembourg. Parken var så stilla och vidunderligt vacker denna eftermiddag-turn-into-evening.

paris by emmas vintage

Det dammade om gruset och det var oerhört torrt. Så där som att man längtar efter att sitta vid just en sådan där fontän som finns i Luxembourg-trädgården.

paris by emmas vintage

Här, ett stenkast från där Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre en gång strosat, slog vi oss ner på några ensamma stolar.

paris by emmas vintage

Jag på den ena, John på den andra och så lite picknickmat på den tredje.

paris by emmas vintage

paris by emmas vintage

Där satt vi sedan, tittade ut över trädgården, pratade om livet och åt ostar, baguetter och oliver tills magarna sa stopp.

paris by emmas vintage

Fick en puss eller två.

paris by emmas vintage

paris by emmas vintage

Därefter spelade vi yatsy, super-yatsy. Jag går nämligen alltid omkring med en lite plåtask med tärningar i min väska. Det skvalpar alltid och låter efter mig där jag går. Alltid redo för ett parti super-yatsy.

paris by emmas vintage

Varje kväll, innan jag och John går och lägger oss, frågar vi varandra “vad var det bästa med den här dagen”. Just den denna dag var det denna bild vi på vår näthinna. Båda två. Dagens bästa stund.
Vintagebutiker, crêpes, duvor som är kära och nöd-cappuccio i all ära, men att bara få slå sig ner, gunga med ena benen på det andra, kisa mot solen, höra alla ljuden och titta in i någon annans ögon, ja, det är det svårt att slå …

paris emma sundh by emmas vintage

När kvällen kom blev det aningens kyligare och jag fick inviga en alldeles speciell kappa. En randig kappa som John köpte till mig på Mamie Blue. Jag provade den, snurrade ett varv runt spegeln och så sa han “den måste du ha, du får den av mig”. Jag han knappt få på mig skorna i provrummet innan han hade gått till den trevliga ladyn i kassan och kom gående mot mig med en påse full av ränder.

paris emma sundh by emmas vintage

Ränder.

paris emma sundh by emmas vintage

paris emma sundh by emmas vintage

Med min nya kappa på mig tog jag sedan denna herre under armen och traskade hela vägen hem till Oberkampf.

paris emma sundh by emmas vintage

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Fru Vintage

  Vad mysigt ni verkar ha det tillsammans! Man blir lika glad av att läsa dina fina ord som att titta på de fantastiska bilderna! Vilken kille han verkar vara den där John;) Var rädda om varandra! Stor kram och allt gott! Fru Vintage

  1. admin

   Han är himlans bra den där John.

 2. Linda

  Ahhhh…*suck*…så romantiskt och så vackert! Wish I was there…
  Önskar er en underbar fortsatt resa. Följer er med viss avund 😉

  1. admin

   Tusen tack! Trevlig sommar!

 3. Maja

  Va härligt det låter och ser ut! Årets Parisresa blir i början i oktober för mig. 🙂

  1. admin

   Jag funderar också på att åka dit i oktober. Jag har nämligen aldrig mött hösten i Paris. Jag känner att det är en liten lucka i mitt frankofila liv. Ha en underbar resa! Kram emma

 4. Anna María

  Vilken fin Parisdag! Fantastiska bilder och en riktigt fin kappa!

 5. Petite Caja

  Åh, ni är så fina tillsammans! Och jag ska också fråga mig varje kväll: “vad var det bästa med den här dagen”, det verkar vara ett riktigt mysigt sätt att avsluta dagen på. 🙂

 6. Volang-Linda

  Så fint inlägg! Och kappan alltså. Ljuvlig! Saknar dig. Puss!

  1. admin

   Detsamma! Kram!

 7. S

  Var kommer Johns snygga ryggsäck ifrån? Har letat efter en liknande jättelänge!

  1. admin

   Hej S! Johns ryggsäck har jag köpt på Asos. En present från mig till John. Kram emma

 8. malin

  helt otroligt fint! beundrar varje ord och varje bild. Och kappan!

Lämna ett svar