Hur mycket väger jag?

Nu finns ett rykande färskt avsnitt av Plan B-podden ute – “Bovar, bantning & bättre koll“.
Där snackar jag och Maria om hur vi ligger till med vår klimatbanting. Vi svenskar släpper ut i genomsnitt 8 ton koldioxidekvivalenter per person och år, och vi ska enligt FN ner på hållbara nivåer på 1 ton.

Hur ska det gå till? Vad ska vi få alla att hugga tag i denna enorma banting? Behöver vi morötter eller är det dags för mer styr? Ransonering?

I sann Plan B-podds-anda får jag en utmaning av Maria som jag tänkte redogöra under morgondagen: Nämligen se hur mycket jag väger. Hur mycket utsläpp har jag? Hur mycket har jag minskat mina utsläpp genom att ändra min livsstil.

Och vad är planen framåt? Vad ska jag hugga tag härnäst?

Missa inte – och för sjutton gubbar: Lyssna på Plan B-podden  – “Bovar, bantning & bättre koll“. Tyck till i kommentarsfältet om avsnittet!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Linn

    Spännande! Nåt jag hoppas på är en vidareutveckling av klimat/miljöavtrycket där olika yrken värderas (hmm och kanske skattas?) olika; undersköterska, lärare, naturvårdsbiolog, lantbrukare får bättre poäng än säljare, reklamare, jobb inom fast-fashion etc.

    1. emmasundh

      Vilken genial tanke!

Lämna ett svar