Hej små fåglar!

Precis när köldknäppen slog till, men innan snön föll gjorde jag mitt livs första mesklocka.
Vad jag minns i alla fall.
Jag rotade bland gamla barnböcker och hittade “Linneas årsbok” av min favorit Lena Andersson. Boken tar en genom årets alla månader, och väver in naturen så fint. Under januari månad står det att en kan öppna sin alldeles egen fågelrestaurang.

Barnen var hyfsat ointresserade i början när jag bad dem att leta pinnar och krukor, men när jag nämnde fågelrestaurang blev de taggade.

Jag blandade fett med fågelfrön (en kan också samla brödsmulor och ha i, eller använda krossade nötter) och hävde ner smeten i en kruka, vars hål undertill var igenpluggat av en pinne. Här är mesklockan på stelning så att säga.

Send var det dags att ge sig ut i den frostiga trädgården med snöre och mesklocka. Barnen instruerade mig i hur jag skulle hänga upp den …

Vi valde ett äppelträd med en gren på lagom höjd (från katten).

Nu är den första mesklockan snart uppäten, och det är dags att göra mer.

En bara älskar ju fågelkvitter i trädgården, men fåglarna har ju också en viktig roll. De äter skadegörare.

Nästa projekt är att bygga en fågelmatare som ser ut som ett lusthus. Det blir grejer det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Det finns så många fina fågelmatare! Tyvärr har vi skator i trädgården (som vi inte vill göda för de är rätt besvärliga) så alla såna ”öppna” fågelmatslösningar går bort här.

  2. Jag får inte ihop kombinationen med miljötänkande o engagemang o även driva företag med denna profil o samtidigt bygga nytt hus även om det ska göras med hög miljöfokus o med återvunnet material.
    Du kanske diskuterat detta tidigare?

    1. Hej! Vad är det du inte får ihop? Att jag driver företag där jag föreläser om klimatkrisen, skriver böcker om klimatet och försöker influera till att leva hållbart? Och vill bygga ett hus av så närproducerade material, intill mina föräldrar så vi kan dela på el-bil och jag kan avlasta dem när de blir äldre?

Kommentera

Stäng meny