Honolulu (dag 5): Hawaii-skjorta, acai-lunch och Swedish hasbeens

Hawaii-skjorta och Magnum P.I.-brillor på. Det är bara en baseballkeps, en mustasch, en sportbil och en hårig bringa som saknas. Sedan är jag kittad och klar att bli Tom Selleck.
Hawaii-skjortan hittade jag på en secondhandbutik på Maui för fem år sedan, och imorgon ska jag leta efter ännu en. Har nosat upp en rad vintage- och secondhandbutiker som jag ska bläddra igenom. Men tills dess få denna duga.

honolulu by emmas vintage

Här börjar jag min morgon. Med morgonrpromenad mellan rosa, turkosa och gula hus som minner som svunna tider.

Och en liten tur längs stranden innan förmiddagsjobbet framför datorn. Jag jobbar i en rasande fart, allt för att jag så fort som möjligt ska få komma ut i igen.

När bilder till ett jobb är lämnade, ett blogginlägg skrivet och mejlboxen tom drar jag ner till en ananansdoftande juicebar. Härinne serveras smoothies, färskpressad juice och frukt från Hawaii.

Jag beställer en acai bowl (stört gott och stört nyttigt) och smaskar i mig rubbet nere på stranden. Där hänger jag sedan – uppslukad av min bok – tills solen börjar svalna.

På hotellet ligger de här på kylning.

Byter Hawaii-skjorta mot min favoritklänning, möter upp John och kapsylar upp en wave.

swedish hasbeens by emmas vintage

Tar på min finaste skorna från Swedish hasbeens, tar John under armen och går ut från hotellet.

Det börjar skymma på Honolulus gator och vi flyr tutande bilar för ett kvällsbesök i Waialae.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Hej och tack för en bra blogg! Kul att se lite bilder från Oahu, jag var där innan jul. Tänkte tipsa om en restaurang som vi besökte hela tre gånger för att maten, stämningen och personalen var så himla bäst! De serverar typ asian fusion, rekommenderar varmt deras supergoda, vegetariska och stora nudelsoppa! Välj någon av de alkoholfria dryckerna till maten, supergott och ni får påfyllning på isteet om ni vill ha det! Om ni inte redan varit på Dimond head så tycker jag ni ska gå dit! Bäst utsikt över Waikiki och en trevlig promenad upp! Efter ni tagit er ner igen får ni ta en shaved ice i vagnen nedanför, godare än vad det låter och läskande!
  Länk till restaurangen kommer här: http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g60982-d3247811-Reviews-Lucky_Belly-Honolulu_Oahu_Hawaii.html

 2. Åh så drömmigt! Till och med ölen ser gudomlig ut fastän jag inte tål smaken ens lite grann. Och dom där dojorna har jag suktat efter hur länge som helst nu! (eller a, sen jag först fick syn på dom här på bloggen…) I sommar SKA jag ha ett par alldeles egna.

  <3

 3. Det ser så underbart mysigt ut!

 4. Din acai bowl ser så god ut. Och skorna sen…!

 5. Hej! Så härligt det ser ut! Alltså, jag älskar Hasbeens, men har så svårt för att gå in dem.. Skavsår galore 🙁 Har du nåt smart tips? Tack på förhand 😀

 6. Ser ju helt fab ut! Men måste fråga, kamerafodralet/skyddet varifrån kommer det? Jättesnyggt!

 7. Åh vad fint! Älskar de pastellknalliga husen!

 8. Fan vilken perfekt öl! Har fått lite för mycket sol idag, så jag känner mig lite trött i ögonen och jösses vad en sån öl passar bra till den känslan! Var den nå bra då? Australien har lite ont om riktigt fruktigt humliga öl…mmmm.

 9. Åh Emma! Det ser helt magiskt ut och kittlar som bara den i resetarmen. Tack för att du delar med dig!

Kommentera

Stäng meny