en födelsedagshelg

För två veckor sedan fyllde jag 36 bast. Men jag firar ju inte bara på min födelsedag den 4 februari. Nej, nej.  Jag slår till med en hel fir-helg. Ett par extra göttiga, bara-göra-najsa-saker-dagar.
Fredagen började storstilat med bokskiveri med begynnande snöstorm utanför fönstret.

När snöstormen var i full gång gav jag mig ut, till Mynttorget, för lite klimatstrejk tillsammans med Maria. Det var första gången vi hade skylt och det var SÅ många härliga som kom fram! Ska banne mig alltid ha skylt med mig – klimatstrejk eller inte.

Fick världens finaste grej av min kompis Amanda. Hon hade liksom VIRKAT en disktrasa till mig, som en koka ren när den blir solkig. Så jädra bra, användbar och grym present. Tack, snälla, snälla Amanda!

Det blev lördag och vi knatade till Färgfabriken för lunch. Det är tradition ju.

I full Emma Sundh-uniform!

Bästa uniformen! Ullhalsduk från H&M, kappa från Stadsmissionen, ulltröja från Jumperfabriken och min favorit-pennkjol (som jag sytt själv) från Tygverket.

Älskar den här kappan för övrigt. Varför? Kolla fickorna! Får plats med ett halv liv däri.

På Färgfabriken skålade vi i bubbel och åt lunch.  Det bästa med Färgfabriken är de stora ytorna. Så när barnen fick myror i brallan kutade de runt, medan jag och John sörplade efter-lunch-kaffe.

Och så fick jag denna på posten! Jag är ju lite sugen på sommarhöns i år (en kan hyra!), och i förlängningen ha egna höns (när jag flyttar ut på landet för att bli självförsöjande, hehehe). Så nu pluggar jag på!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. A

  Fick just höra att området kring färgfabriken är rivningshotat och att höghus planeras där 🙁

  1. emmasundh

   Nooooooo!

 2. Isabell

  Skaffade höns i januari 2018 och DET var mitt bästa beslut förra året. Så galet hemtrevliga djur. Känns som att gå på skattjakt varje dag efter ägg och de äter upp nästan alla matrester!! Jag har skrivit en hönsguide här; http://livetpabacken.com/2018/october/honsguiden-att-skaffa-och-aga-hons-2.html

  Om du vill plugga mer så tyckte jag dessa böcker var bra:
  Höns : raser, skötsel, uppfödning av Karin Neuschütz, Kristina Odén

  och

  Höns i trädgård av Karin Neuschütz

  men man lär sig superfort, det är världens mest lättskötta djur så känn peppen 🙂

  1. emmasundh

   Åh, vilka bra tips! Tusen tack!

Lämna ett svar