En bröllopsdag i det fria

cykel by emmas vintage

Förra torsdagen, den 6 juni (alltså på självaste nationaldagen) trampade jag och min man John ut till Djurgården. Där, omgärdad av prunkade blommor och vilda ängar, firar vi vår bröllopsdag. Varje år. Under ett alldeles speciellt träd.

randig sugrör by emmas vintage

Vi lade ut den randiga picknickfilten som jag har sytt av ett loppisfyndat lakan (ni kan se hur jag gjorde i boken Vintageparty – där finns skisser och allt), hällde upp champagne i vår diamantmönstrade glas och stack ner ett randigt sugrör.  Därefter skålade för att vi varit gifta i fyra år.

john by emmas vintage

Min stora kärlek. Tänka sig va? Jag är så galet fnitter-kär i denna människa. Min själsfrände. Med honom blir jag en bättre människa och känner mig trygg. Han får mig att skratta, är den snällaste människa som går i ett par skor och är skev i huvudet.

kortspel by emmas vintage

Där låg vi på picknickfilten, sörplade champagne, åt pannkakor och spelade kort. Höll om varandra, hånglade och slumrade till i skuggan av det stora kastanjeträdet.

djurgården picknick by emmas vintage

Moi.

rosevin by emmas vintage

Bytte champagne mot sommar-rosé. Och ja, jag köpte den här boxen ENBART på grund av förpackningen. Hej förpackningsnörd!

djurgården by emmas vintage

I gröngräset låg vi och småpratade tills det blev eftermiddag.

cykel by emmas vintage

picknick by emmas vintage

Vid fyra-snåret anslöt ett gäng med kompisar. Då byttes slummer mot brännboll. Jag älskar att spela brännboll. Man får använda all sin armkraft att slå iväg bollen, ska gärna få det med ett ihålligt “klåjnk” och sedan springa snabbt.

picknick by emmas vintage

När kvällen kom lämnade vi vårt fina träd, de magiska ängarna och så hojade vi hem till Midsommarkransen. Bästa dagen Bästa platsen. Bästa mannen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Åh vad mysigt det är att läsa. Att läsa såna här inlägg gör verkligen att man tror på kärleken lite mer. Att man kan bli sådär upp över öronen-kär och jag kan inte leva utan dig. Älskar det 🙂

  2. Åh, for en fin måte å feire på! Bildene dine er fulle av sommervarme <3
    Det er absolutt lov å kjøpe vin bare på grunn av boksen, haha! Her er en kjempefin en som jeg fant på polet (systembolaget) i Norge i fjor vår: http://bit.ly/14zja2a
    Forresten, ettersom du er så glad i Paris, kom jeg til å tenke på deg. Jeg har nemlig laget en Paris-liste som du kan fylle ut, om du har lyst! Nå har jeg bare noen dager igjen her nede, så jeg nyter alt jeg kan. Listen ligger her: http://bit.ly/14U3eo8
    Ha en fin avslutning på uka!

  3. Jag är också föroackningsnörd. Kollar i första hand flaskornas etiketter och sedan druva, sötma och fyllighet o.s.v

Kommentera

Stäng meny