Gotland: Våffelmagasinet, bad och en bok på posten

Innan juli hade blivit augusti, sista veckan fortfarande var långt borta och värmeböljan ångade från näsborrarna åkte vi öster ut för lite svalka och hamnade på Våffelmagasinet.
Parkerade oss vid bordet längst in uppe på vinden, beställde mat och …

Tittade på medan kidsen lekte bland gungar, hängmattor och lego. Älskar verkligen restauranger med lekhörna.

Det blev belgisk våffla med löjrom till mig och en med färska bär till kidsen.
Lite lätt ångest över att de använde engångstallrikar och plastbestick (förstår att det är svårt att ta hand om disk när stället är lite av ett hål i väggen, men med tanke på hur många besökare de har kan en bara tänka hur stort berget av engångsartiklar blir). Det var himmelskt gott i alla fall.
Uppdatering: verkar vara komposterbara tallrikar så jag ska inte vara för hård mot Våffelmagasinet =)

Med några våfflel-slattar i handen begav vi oss mot stranden, mötte upp några kompisar. 

Vissa åt en second lunch. 

Medan andra tog ett dopp och sedan virade in sig i handduk.
Men snart drog algerna in så vi åkte hemåt.

John inspekterade ägorna och trädgårdslandet tillsammans med Majken och min lilla lilla systerdotter Zea medan jag hämtade posten. 

I posthögen låg den här boken som är skiven av min före detta kollega Rebecka Edgren Aldén. Jag och Rebceka jobbade tillsammans på Damernas värld för en massa år sedan och under en lunch då (för hundra år sedan) så berättade hon om sina deckarplaner. Det var även hon som peppade mig att skriva en bok om vintage, som utmynnade i att jag, Lollo och Linda skrev boken “Vintageparty”.

Jag har följt hennes deckarkarriär och nu har jag en bok i min hand som jag ska sluka! Tack underbara, härliga och vettiga människa <3
Så tog den julidagen slut, och jag med den.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Gillar inte heller engångsmaterial, men kanske svårt att diska mycket med sinad brunn? Ett alternativ är att besökare har med eget. Extra bra för barn som gärna väntar lire med halva portionen ♻️

    1. Sant!

  2. Hej,
    nu vet jag inte om du fragade pa Vaffelmagasinet. Deras tallrikar ser i alla fall pa bilden ut som de komposterbara tallrikar i bambus som vi använder da och da här i Tyskland. De är ur miljösynpunkt faktiskt bättre än att diska porslinstallrikar. Detta i kombo med att det (väl) varit vattenransonering pa Gotland gör att det kanske inte var ett sa daligt val ända.

    1. Sant så sant, jag kanske var lite väl hård.

Kommentera

Stäng meny