En bit tomt slöjad i guld

 

Under höstlovet var vi i Värmland för att förbereda vårt under-tiden-boende och för att ta de första kliven på den nya tomten. Jag har helt glömt att blogga detta, eftersom det har varit en hel del att stå i om en säger.
Så nu kommer ett inlägg från några höstiga dagar i en kommande framtid.

Vi hängde mest av allt utomhus. När vi är i Värmland så bor vi ju i ett litet gästrum på sisådär 8-9 kvadratmeter, så vårt vardagsrum är skogen, trädgården och ängarna.
Vi hjälpte min moster (vår framtida, närmsta granne) att kratta löv i hennes trädgård, och la upp alla löven i högar som barnen hoppade i. Avdelningen saker en inte gärna gör i stan, eftersom jag förstått att lövhögar är populära hund-toaletter (imaginärt extramaterial: tänk er lantisen Emma som ålade runt i stadens lövhögar så som en GÖR, ända till en dag …).

Vi klev in på vår tomt, kikade in i den lilla sommarstugan som står där och började planera för var huset ska stå. Alltså det vi ska bygga. Det står en hel massa småhus på tomten, med betoning på små, och vi ska försöka rumtrera om dem en gnutta. Alla utom detta lusthus. Det står på en väl vald plats, med utsikt över ängarna och en kan till och med få en sjöglimt. Och där nere går vägen.

Lusthuset behöver en öm hand, och lite ny färg. Så vårens projekt blir att måla om detta i linoljefärg. Och jag är lite taggad på måla det grönt. Vad tror ni om det?

Vi hittade björnbär på en buske som stack upp i en skreva. Halva busken låg ner (hej enorm!), så här ska det stagas upp.

Vi lyfte över våra trädgårdsmöbler tal nya tomten och försökte tänka oss ett liv här. Det blir nog bra detta.
Och den här vyn är lite av en målbild för mig. Mitt liv är aningen stökigt just nu, men ser fram emot att fika här, under den stora hasseln, när försommaren kommer.

Det finns så många vackra hasselbuskar intill tomten. Här är en av stigarna mellan vår tomt och min moster. Bättre passage får en leta efter.
När min mamma var liten så lekte hon och hennes syskon häromkring, knäckte hasselnötter och smaskade i sig. Hon är uppvuxen på den stora gården intill vår tomt, och slet i både skogsbruk och på jordbruk från barnsben. Det var ett slitsamt liv. Kan tänka mig att knäcka hasselnötter med sina syskon var lite av en fest.

Passade på att gosa med den här lurvbollen också. Han bor hos min mamma och pappa just nu, jagar möss och bjuder på värme och kurr. Och snart är vi återförenade. Fint som snus ska det bli!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Åh vad härligt för kissen <3 har en återkommande dagdröm om att bo i ett hus långt ifrån stora vägar och eventuella stöldbenägna grannar (hej misstänksam) där min katt får springa fritt! Vad underbart att kunna göra det. Tröstar mig med att min katt är en hejare på att gå i koppel och vill vara ute i max 3 minuter efter oktober :')

  2. Ja! Måla lusthuset grönt, kanske krompxid eller herrgårdsgrönt. Kommer bli så fint!

  3. Så fin tomt, det kommer bli toppen! Kul att följa på ett hörn.

Kommentera

Stäng meny