Efterlysning: Skottdagstraditioner!

Efter en lathelg med odling, loppis och trädgårdsfix (ja, nu händer det!) så väntar en halvledig sportlovsvecka. Först jobb, sedan några dagar ledigt medbarnen. Dessutom är det ju skottdagen på torsdag.

Och nu vill jag införa en ny skottdags-tradition och efterlyser idéer!
Skottdagen är ju trots allt bara vart fjärde år, så därför tycker jag att en kan unna sig att slå på stora traditions-trumman. Införa en tradistion som är totalt urballad, flärdfull och/eller utmattande.

Jag älskar traditioner och vill gärna strössla året med en hel massa guldkorn – särskilt nu när vi bor i ett nytt hus och ska fylla det med livet.
Något av det bästa jag vet är att höra om andras traditioner, om det så är att fira hattens dag, åka på kompiskonferens, vattenland, bo över på hotell i sin egen stad, leka hotell hemmavid eller göra hela dagen baklänges (börja med kvällsmat och godnattsaga och avsluta med frukost).

Innan jag och John fick barn firade vi internationella Emma-dagen och internationella John-dagen som handlade om att den ena skräddarsydde en dag – under stort hemlighetsmakeri – för den andra. Nu har vi lovat att damma av denna tradition – med kids! Sååå taggad på detta!

 

Bild från vår vardag, med frukoststök på bordet, tvätt hängande på stolarna (ska bygga en tvättställning inom kort) och sittdynor lite här och var. En vardag som jag älskar, men som gärna får sprinklas med nya traditioner.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Veronika

  Firande och ritualer är roligt och välbehövligt! Jag tänkte baka skotska shortbread och fika med en skotsk vän. Whisky och haggis går bort..

  1. emmasundh

   Åh, så trevligt!

 2. Tilda

  Vi har en kompis som fyller år på skottdagen. Så i år har han födelsedag “på riktigt” och det måste såklart firas.

  1. emmasundh

   Men vad mysigt! Typiskt bra tradition!

Lämna ett svar