DIY: Ett supersmart barnkladds-hack!

Här kommer ett flott hack denna festliga fredag!

Jag älskar att ha vackra dukar på middagsbordet, men med småbarn ligger duken på bordet i knappa minuten innan den solkats ner av kladdiga yoghurt-skålar, omkulvälta vattenglas och ketchupstänk. En expressbiljett till tvättkorgen med andra ord.

Oavsett duk eller inte så har jag funderat på om jag skulle DIY:a ihop några fina underlägg att ha på bordet, för att fånga upp det värsta sölat. Men så kom jag på att jag hade en stor, gammal Ribba-ram (70 x 100 cm) från IKEA uppe på vinden som var lite spräckt i kanten av frontskyddet. Jag slänger sällan sådant där halvtrasigt, eftersom det brukar vara bra material för allehanda DIY. Och nu kom den där plasten väl till pass.

bord skydd underlägg DIY duk by emmasvintage

Jag lade ut plasten på bordet där barnen har sina stolar. Med en mattkniv skar jag försiktigt längs med bordets kant och knäckte sedan bort den plast jag inte ville ha.
Tjong, pang så var det klart.
Hur lätt som helst!

bord barn skydd underlägg DIY duk by emmasvintage

Och det bästa? Barnen får kladda fritt och jag får njuta av flott duk på middagsbordet. Och en trasig Ribba-ram har räddats från grovsoporna.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Finurliga fröken

  Men så smart! Jag gjorde nått liknande när min var liten. Dessutom hade jag skydd på golvet för att slippa dammsuga och torka golv efter varje måltid.

 2. Åsa L

  Vi gjorde typ samma när vår unge va liten. Tog en plaskskiva (plexiglas?) och värmde kanten, böjde till och vips så hade vi ett genomskinligt underlägg för ungens plats som låg stadigt på plats eftersom den gick ner lika långt som bordet va tjockt.

  1. emmasundh

   SMART!

 3. Pernilla

  Jag har alltid stora, fina linnedukar och annat snyggt på borden. Över alltihop lägger jag en genomskinlig vaxduk. Bara att torka av så ofta det behövs och dukarna behöver aldrig tvättas! 🙂

  1. emmasundh

   Åh, vad smart!

Lämna ett svar