Bullar i ugnen!

För ett tag sedan berättade jag att min kompanjon Vintageprylar-Louise har en bulle i ugnen. Nu kan jag berätta att min ANDRA kompanjon Volang-Linda också har det.
Det är helt galet! Inte nog med det. Två andra kompisar är också gravida. Alla fyra är planerade att föda ungefär samtidigt. Vad är oddsen? I början kändes det som att jag hade missat något sorts PM som hade gått ut och stod där – ensam – med mina vintageskor i sommarnattsvimlet, med ett glas vin i handen och undrade var alla var.
Men nu är jag ganska cool. Min tid kommer. Förhoppningsvis.

Eftersom jag, Volangen och Vintageprylar jobbar så nära och har så många projekt tillsammans försöker jag vara så delaktig jag bara kan i deras graviditeter. Jag tror att det är ett måste för att det inte ska skapas någon distans mellan oss. Det värsta som kan hända är att de inte tror att jag vill lyssna på vad som händer i deras graviditeter, och vise versa. Att vi sakta men säkert skapar distanserade liv. Så jag har bestämt att jag vill veta allt. Höra allt och vara en del av det hela. När de där små liven kommer i början av hösten så vet jag exakt hur hårda deras sparkar har varit och vad deras mammor har funderat över under graviditetens gång.
Det är ju minst sagt lite speciellt när två av tre av oss är preggobertar, så jag har helt enkelt varit sympatigravid. Till den milda grad att jag tagit del av deras cravings, käkat enorma mängder praliner och tittat på en mage som har växt. Nu ser jag också ut att ha en bulle i ugnen.
Det har jag visserligen, men då menar jag snarare en (eller ett par) sådana där med kanel och pärlsocker på.

Men vad gör man inte för sina vänner?

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Karolin

  Vad glad jag blir att höra att du tänker så! Min första tanke när jag läste inlägget var dock smärta eftersom jag kopplade det till mina egna känslor kring mina vänners graviditeter.. Jag kan då inte bli gravid på egen hand efter år av försök!

  Har haft ett helvete där inne i skallen rent ut sagt trots min egentliga lycka för mina vänner..

  Men jag kan berätta en hemlighet 🙂
  Igår var jag och blivande mannen och lämnade in våra små “bebisar” och idag fick jag veta att vi har fyra befruktade ägg.. Förhoppningsvis kan vi åka in redan imorgon och få ett utav dom insatta (alt. torsdag) och går allting som det ska kan vi äntligen få dela med oss av den där underbara nyheten som alla andra sprider omkring oss… Precis lagom på bröllopet! 🙂

  Hoppas hoppas hoppas lyckan må vara med oss nu!!

  Och självklart ett stort grattis till dina kompanjoner 🙂
  Kram

  1. Volang-Linda

   Lycka till med de små bebisarna Karolin! Läste din kommentar och blev både glad och ledsen på samma gång. Det är verkligen ett privilegium att kunna bli gravid och jag känner mig tacksam varje minut av varje dag. Stor styrkekram till dig!

 2. Lollo

  Åh vad fint Emma, min sympatigravida vän!

 3. Therese

  Vad fint! När/om det blir dags för dig – Hur tänker du kring gravidkläder? Jag menar ditt fantastiska stilideal har midja på varenda plagg… funkar sådär med gravidmage. Sällan man ser vintage mammakläder. Hur skulle du behålla stilen? Kram.

  En till fråga jag fnulat på. När du köper vintage, är det alltid mint condition? Eller är det fläckar var stans eller revor du lappar o lagar? Så ofta jag köper plagg som måste få lite fix, som inte alltid blir av..

 4. Åshild Kristin

  Så fint skrevet, fine Emma:) Du satte så fine ord på ting som jeg har tenkt mye på når mine nære venninner har blitt gravide:)

 5. Emma

  Haha så passande! Drömde i natt att du hade fått barn. Vet inte hur du hittade din väg till mina drömmar.. 🙂

 6. Drömma-Lotta

  Vilken vän, det är stort hur du tänker och jag vet av erfarenhet att den där distansen ofta infinner sig, mer el mindre.
  Glöm inte bort dig själv bara, det _är_ ok att säga ifrån om det blir för mkt bebisprat <3

  För övrigt är du fantastiskt stilig tycker jag, hej hej 🙂

 7. Madeleine

  Vad kul att få vänner som är gravida samtidigt. Jag är själv i min kompiskrets med bebis, och det är tufft vill jag lova. Önskar jag hade en vän som dig som var så härligt sympatigravid. Grattis till tillskotten.

 8. Magdalena

  Vad fint! Jag gjorde likadant när min bästa vän väntade sitt första barn (när det andra kom var jag liksom all in redan). Jag dök med huvudet före in i gravidvärlden, läste på om ALLT och bara gottade mig åt allt det fantastiska som hände min bästa vän. Så till den grad ringde en morgon klockan 06.00 för att fråga vilken temperatur de hade i kylen och såg till så att de ej hade mjölk i dörren… Jag hade jobbat natt och de satt och åt frukost och skrattade gott åt mig 😉 Blev även helt fast i att få reda på vad fostervätskan kom ifrån och HUR den byts ut så frekvent, vi satt en hel kväll och googlade och ringde barnmorske- och läkaresläktingar till oss båda. Det var en väldigt fin tid som gjorde att vi kom än närmare och när den lilla pojken kom ut så blev jag den självklara gudmodern 🙂 Stolt som en höna! Och nu är han snart 4 år och tycker att jag är hans bästa kompis och inte mammans. Underbart!

  Lycka till, till er alla 🙂

Lämna ett svar