Behind the scene – Vintagefrisyrer

Alltså vilket otroligt pepp inför vår bok Vintagefrisyrer! Hur roligt som helst! Förutom att det är en ynnest att få arbeta med så underbara människor som Retroella (Sarah Wing) och Martina Ankarfyr, så har jag fått tillfälle att träffa en rad fantastiska människor som ni kommer få se i boken.
För att inte tala om hur otroligt glad jag blir när jag läser alla era fina peppkommentarer. Pepp tillbaka hörrni.
Nu vill jag att det ska bli mars 2014 och att boken kommer ut med dunder och brak.  Men tills dess tänkte jag visa lite gömda bilder som jag inte kunnat visa förrän nu.

Någon som är nyfiken på att få en liten tjuvkik månne? Här kommer några naggande goda bilder som jag tog medan delar av boken fotograferades.

stockholm by emmas vintage

En dag, mitt i den prunkande sommaren, letade vi – jag, Sarah, Martina och den undersköna modellen Lisa – oss upp på Söders höjder i Stockholm. Förbi lummiga träd och undangömda hus …

stockholm by emmas vintage

Vi ville högt upp! Här oppe, med utsikt över Stockholm, utspelar sig nämligen ett kapitel i boken.

stockholm vintagefrisyrer by emmas vintage

Lisa.

stockholm vintagefrisyrer by emmas vintage

Efter Martina hade smattrat med kameran, till alla turisters förtjusning, lunkade vi ner för södergator …

långholmen by emmas vintage

Ända ner till Långholmen, till en vacker båt som har en roll i boken.

stockholm vintagefrisyrer by emmas vintage

Retroella in the making. Och nog är det jag alltid som sitter där med håret i knut.

vintagefrisyrer by emmas vintage

En annan dag var det denna vy som stod i centrum. Liljeholmens badhus som slöjades i 1930-talscharm. Det kanske inte riktigt framgår av denna kryptiska bild, men tro mig – 1930-tals it was.

illustrationer by emmas vintage

Mellan plåtningarna skrev jag så fingrarna smattrade mot tangentbordet, redigerade texter och illustrerade hårtorkar och 1950-talsmodeller. Hela semestern gick jag runt med pennor och block i väskan. Från Gotland, Frankrike, Sicilien och Tjörn.  Och lite Stockholm förstås.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Fina Frun.se

  Att du var så fantastiskt duktig på att illustrera hade jag ingen aning om! Teckna och tryck upp på tavlor och vykort, eller varför inte mobilskal till försäljning? Jag skulle köpa!

  Ser verkligen fram emot boken, lycka till!

  kram/
  Fina Frun.se

 2. Anna J

  Va kul ni måste ha haft det med att göra boken, även om det säkert var slitigt också men är något kul så går det lättare. Ser verkligen fram emot den. Så spännande när ni delar in böckerna i kapitel och små historier liksom tycker jag.

 3. Hanna

  Ser fram emot boken!

Lämna ett svar