Bebisgrejer efterlyses!

IMG_0822-2

Halloj! Som du vet jag älskar ju återanvändning, miljötänk och saker med historia. Till den lilla bebisen i magen vill jag köpa så mycket begagnat som möjligt, så att världen kan fortsätta vara så där vacker som den är.
Men eftersom jag är sängliggande den mesta av preggotiden (loppisrundor är vilda drömmar), så är det lite … svårt. Men så kom jag kom jag på en grej. Thä ålmajti blögg!
Du kanske desperat vill bli av med något som jag söker? Super-winn-winn!
Så här kommer en liten efterlysning. Vill du bli av med något av följande:

Bärsjal
– Söta barnkläder, gärna vintage (så klart)
– Babysitter
– Leksaker, gärna ekologiska

Har du något av detta som du vill bli av med? Och som söker ett nytt kärleksfullt hem? Eller något annat som du vill tipsa om? Skicka ett mejl till mig, med bild och vad du vill ha för grejen (pris) till emma@emmasundh.com.
Ser fram emot att höra från dig!
Tjing och älska återanvändning!

UPPDATERING! Tusen tack för alla mejl (de fullkomligt rasade in)! Ni är ju bara för underbara. Bärsjal är nu kirrat (tack Petra) och jag har köpt en rad söta bebiskläder. Men jag är så klart sugen på mer. Så klart. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Marie Hammarberg

  Hej kompis! Vilken bra idé! Vi köpte också mycket begagnat och fick ärva. Ett tips dock är att skippa bärsjal och satsa på bärsele istället. Sjalen är krånglig att ta på sig, ska knytas och Känns inte lika trygg som sele. Kram!

  1. emmasundh

   Åh, MARIE!!! (Marie-carvings!) Tack för tipset. Stor kram

   1. Marie Hammarberg

    Puss!!!

  2. Ellika

   Nej! Skaffa sjal och inte sele. Själ är världens bästa. Avlastar ryggen bättre, är närmare och gosigare och man får in knytningen rätt fort. Vårt barn är ett och ett halvt och brukar sova i sjal om kvällarna. Men för att vara allvarlig, en ergonomisk bärsele, typ ergobaby verkar många trivas bra med. Undvik babybjörn, ingen verkar vara nöjd med dem. Om du ska sjala så bör du börja med trikåtsjal. Det är lättare i början och säkrare för ett litet barn. När barnet är ett drygt halvår får man byta till vävd långsjal, men då vet man om det är något man gillar. (Och såklart vet du bäst vad som fungerar för er, men för oss har sjal varit så klockrent är jag vill frälsa alla andra)

 2. Livsglitter

  Har nog en hel del i gömmorna, dock mest vintage till en liten tjej. Måste bara få säga att din blogg gör en verkligen glad o sprallig, nyss hittat hit! Kramar L

  1. emmasundh

   Åh, vad glad jag blir. Och all vintage är välkommen =)
   Kram emma

 3. Emma

  Hej Emma! Jag är en ganska nybliven bloggläsare, ramlade in nånstans där Cirkus Sundh var en liten bulle bara. Nu längtar en ju massor efter att få se det lilla livet och er resa! Världsbra idé att efterlysa kläder och prylar, jag är själv i samma tankar, har ärvt mycket till vår sexmånadersbebis men nu börjar det sina. Får en va så fräck och haka på här? Letar kläder strl 74 och uppåt, unisex i fina färger och mönster och inte jätteurtvättat. Om det är nåt du tänker att Emma inte är intresserad av, testa att maila mig på backman.emma@gmail.com. Kram!

 4. Emin

  Bärsjal är bäst! Skaffa en sele när barnet blivit lite större men skippa absolut inte bärsjal. Är gravid med 2:an och längtar så efter att få bära min lilla älskling. Inte krånglig att knyta, krävs lite övning men sååå värt. Inte i närheten av samma känsla med sele. Kram o lycka till!

 5. Babette

  Rekommenderar att hitta en begagnad ErgoBaby. Köp INTE babybjörn, den förstör axlarna:(

 6. Maya

  Har inte barn själv, men hört av andra som tycker att bärsele ofta ger problem med axlar och ryggont. Med sjal kommer bebisen väldigt nära kroppen, vilket minskar belastningen. Som med allt annat en bär; ju närmre kroppen desto mindre påfrestning! Tips, kolla in Moby Wrap. Ekologiska, elastiska bärsjalar som finns billiga på Tradera!

 7. Anna K

  Ett hett tips är att gå med i FB gruppen Bärsjalar! Där kan du få massa råd och tips om både ergonomiska selar och bärsjalar. Vilket som så är det bra och smidigt att ha, speciellt om man bor i lägenhet och inte vill böka med vagnen jämt. Har tvillingar och bär båda ofta när jag ska iväg till stan eller bara ut
  med hundarna.
  Lycka till med cirkus sundh!
  Vh
  en fellow värmländska 🙂

 8. Anette

  Tänk så olika det är. Sjal höll på att ta död på min onda rygg medan Babybjörn funkade perfekt. Pröva dig fram. Vi körde lånbyte i föräldragruppen….

Lämna ett svar