9. Tell us about your style when you were 15 years old.

emmas vintage

Nu ni sailors!
Denna trubbiga tisdag ska jag ta med er ner i arkivet, genom lucka 9 i Emily Dahls julkalender (läs hur du deltar i “berätta om”-kalendern här).
Dagens (eller gårdagens) uppdrag är som följer:
9. Berätta om din stil när du var 15 år. 

Hm. Svårt. Just 15-åriga jag hamnade sällan på bild, och de bilder jag har är begravda hemma i Värmland. Om jag inte minns fel så hade jag axellångt cendréfärgat hår och lugg, i någon form av Per Gessle-frisyr (under Gyllene tider-eran) och klädde mig ENBART i svart. Kjol över byxa var ju hett då, så det sportade jag. Och svart pennkjol och båtringad tröja i något glansigt, suspekt material.
I brist på bilder (jag får ta och leta upp någon riktigt klassisk 15-bild nästa gång jag är hemma i Värmland)  så bjuder jag på lite härlig stilhistoria från arkivet.

emmas vintage

13 år och har stukat foten. Året är 1996 och jag bär jeans (mins första egna, som inte är ärvda), silverskärp från Kookaï (ärvt av min kusin Kristin) och en magtröja som jag ärvt av min syster Ellen.

emmas vintage

Ni ser mig till vänster i bild. Året är 1996, jag är i Løkken i Danmark tillsammans med min mamma, min syster Ellen och hennes två kompisar. Denna Danmarks-resa ska gå till historien som en mardröm för min mamma och för mig? Som en dröm så klart. Under denna resa tar min syster mig på fest, säger att jag är 15 år och jag hånglar för första gången. Med en dansk som hette Rasmus som var 17. Han och hans kompisar stod dagen därpå och sjöng “Should I stay or should I go now” utanför huset vi hade lånat. Min mamma tittade ilsket på dem, så de darrade av rädsla. Min mamma får fortfarande något svart i blicken när denna resa kommer på tal.

Bär favoritjeansen och randig tröja som jag ärvt av min trendiga kusin Kristin.

emmas vintage

17 år, här tillsammans med Fatima. Inte mycket till stilbilder under denna period. Mest bilder som såg precis ut just så här.

2003. Till vänster ser du mig, 20 år gammal med snedlugg. Till detta bar jag så klart tygpåse, sturörsjeans och Converse.  Till vänster ser min mina accessoarer. Aka. Mina bästa vänner, som jag satt ihop med, bodde tillsammans med och slanade Debaser fram med. Nina, Lisa och Åberg (ps. Hoppas ni inte dödar mig för att jag lägger upp den här bilden, men ni är ju bara för söta). Alla i rött läppstift.

emmas vintage

2004. Här vet jag inte vad som händer. Men det är samma sorts bilder som tas. Finns knappt en bild i dagsljus i arkivet på tre år. Jag levde på natten. Pronto. Eller nätterna. Jag var ute jämt.
Här tillsammans med Lisa. Under denna period klär jag mig i marinblått. Från topp till tå. Och vita Converse. Eller blå då förstås.

emmas vintage

Den enda (jag skojar inte) bilden tagen i dagsljus under hela 2005.
Och jag kan erkänna att jag tagit med de mest städade bilderna från denna period. Det är för att mamma och pappa inte ska få en hjärtinfarkt.
Härj var mitt mellannamn.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Nana

    Åh så kul att se, se hur man prövar sig fram för att hitta olika stilar olika saker som identifierar en som person under olika faser och tider i livet. Tack för gripande texter av igenkännande men också som väcker ens egen minnesbilder

  2. Hanna

    Haha vad roligt med bara mörkerbilder. Typiskt festartiden känns det dom 😉

Lämna ett svar