3 x tv-serier du måste

Jakten på det perfekta livet, onsdagar 21.00 SVT1
Älskar, ÄLSKAR Hanna Hellquist Värmlands stolhet. Nej, vänta, Sveriges stolthet, Världens stolhet. Så. Jävla. Befriande. Hon pratar som jag. Ungefär. Och i programmet undersöker Hanna Hellquist det perfekta livet, och vad som ingår i det. Hon intervjuar en rad kända som okända personer och är sitt härliga, underbar jag. Med ett minspel lika rikt som Farbror Joakims pengavalv, en finess att ställa raka frågor och ändå få folk att fullkomligt hänföras och – kort och gott – vara extremt mänsklig och så där som man är när man umgås med sina bästa vänner, ni vet, när man kan råka fjärta och det ses som något positivt. Ungefär så.

Portkod 1321, SVTplay
Jag blir ungefär 14 år och stormande i varenda känsloven när jag ser denna SVTplay-serie. Jag har suttit klistrad framför denna serie sedan min vän Lojs introducerade mig för den för ett tag sedan. Sommar-Stockholm, tonårsförälskelse, nattliga kyssar, svek och upprättelse. Kuriosa: Lägenheten som tv-serien är inspelad i är Lojs brorsas. Så, nu vet ni det.

Historieätarna, torsdagar 21.00 SVT1
Erik Haag och Lotta Lundgren äter sig igenom historien, och passar i samma veva på att testa att leva på exempelvis 1920-talet och 1970-talet.  Förutom att programmet ger perspektiv på vår samtid – genom mat, ekonomi, jämställdhet och kvinnosyn – så är det oerhört roligt. Som när Lotta Lundgren mimar italiensk smörsång och Erik Haag duellerar mot Alex Schulman (efter att den sistnämnda sagt att  Erik låter som en grävling tecknad film). Se detta, njut, begrunda och uppskatta att vi lever på 2010-talet …

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Amanda

  Jag^ÄLSKAR historieätarna! jag och min man ser den och skrattar högt, han är från Australien och säger att han är chockad över allt äckligt man åt, men jag tror inte det var bättre någonananstans. tack för de andra tipsen, ska definitivt kolla in dem!

 2. Kristin

  Å Hanna, hon är verkligen bäst! Historieätarna är också riktigt roligt. Men jag vet inte jag om jag känner mig så glad över att jag lever på 2000-talet när vi i den här delen av världen äter extremt mycket kött och fullkomligt frossar i mat på planetens bekostnad… jag tror inte vi kommer kunna bete oss så särskilt länge till om jag säger så.

  1. admin

   Håller helt med! Eftersom jag bara äter vegetariskt hemma så kanske jag ska börja med att lägga upp ett vegetariskt recept i veckan. Vad tror du om det?
   Kram emma

   1. Kristin

    Alla idéer som kan öppna upp ögonen för folk och inspirera till en grönare och mer hållbar livsstil är bra idéer, så kör! Dessutom älskar jag att läsa recept : )

 3. Johanna

  Tack för tipsen! Jag har nu tittat på alla avsnitt av Jakten på det perfekta livet på SVT play. 🙂 Väntar ivrigt på resten. Historieätarna låter intressant men går tyvärr inte att se på SVT play om man bor utanför Sverige.

 4. A

  Hejsan!
  Älskar Historieätarna. Kostymören till portkod 1321 är min pappas kompis!
  Vi träffas oftaaaa.
  Jakten på det perfekta livet,r säkert också väldigt roligt, men vi får se om min tid går till det!

Lämna ett svar