12. Tell us about the music that inspires you.

Lucka 12 i Emily Dahls julkalender (läs hur du deltar i “berätta om”-kalendern här) handlar om musik.
12. Berätta om musik som inspirerar dig.
Om du skulle fråga mig precis, exakt just nu, så måste jag tyvärr vara så genom-ärlig och svara … “Disney – en magisk värld”. I dagarna tre har vi på Vintagefabrikens frilanskontor gastat till “Havet är djupt”, “Snart är det jag som är kung” och “Alla snubbar vill ju vara katt”. När Emmy kom in på kontoret igår sa jag “Nu är det såhär, att vi (jag) har ett litet tema här på Vintagefabriken den här veckan, så du får två val. Vill du lyssna på “Disney – en magisk värld”, volym 1 eller vill du lyssna på “Disney – en magisk värld”, volym två.”. Och lite så där har det varit hela veckan. Disney-dimma.

Jag har varit lite småförkyld i ett par dagar också, så det har passat extra bra för mig att imitera Simba som barn. Det låter så autentiskt. Tycker alltså jag, ska tilläggas.
Just när det är så där mycket att göra, som det kan vara när man exempelvis bestämmer sig för att dra igång en liten julmarknad (hrum), så behövs kvardrikilo (ett helt vedertaget begrepp) med pepp. Och då finns det bara ett fåtal vägar att gå. Disney är ett av dem.

Nåväl. Nu lämnar vi detta humiliating Disney-avslöjande, och går vidare i skivsamlingen. Som ni säkert förstår så är jag inte så pretto när det gäller musik. Längre. Detta svunna indie-hjärta, lyssnar på allt från Jay Z, Neil Young, Bon Iver, Local Natives, Beyonce, till Timbuktu, Monica Zetterlund och Astrud Gilberto.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. f.

    Heje, tack f en megabra blogg! Vart har du köpt den mintgröna stålkorgen? Love it! Keep up the good work -f

  2. LisaMarie

    Åh, älskade Disney. Odödliga låtar ^^ På riktigt alltså.

  3. Ann

    Alltså, ÄLSKAR ER!! Min och Mias playlist som vi lyssnar på här på Tidens melodi på morgonen innan alla kommit heter Musikallistan. Med på den är: låtar ur Grease, Les Miserables, En fattig bonddräng med Tommy Körberg samt Bögarnas fel med Grotesco. Men vi kommer nog få lägga till lite Disney nu när jag tänker på det.

Lämna ett svar