Weekend in lovely Varberg

varberg by emmas vintage

I fredags fräste jag i väg till västkusten för rekreation och spa, närmare bestämt till vackra kurorten Varberg. Min käre far Arne hade bestämt sig för att bjuda hela familjen – mig, John, min syster Ellen, min svåger Christer och min mamma Märta – på en weekend.
Min dalafar, som egentligen inte alls tycker om kusten eftersom det blåser på flinten. Som mest av allt gillar att “softa” som han själv uttrycker det. Läsa korsord, mala böcker, klura på fiffiga lösningar och emellanåt hugga ved.

varberg by emmas vintage

Men just den här helgen byttes vedhögen mot ett vinande Varberg. Pappa tyckte att döttrarna behövde det, lugn och ro. Och en spabehandling.
Dagarna spenderades med långa frukostar, bad på Lenin-badet, mittpådagen-vila på rummet, promenader förbi Kallbadhuset …

varberg by emmas vintage

… och bland alla kringilikrok-stigar vid Varbergs fästning.

varberg by emmas vintage

Moi.

varberg by emmas vintage

Familjen.

varberg by emmas vintage

John.

varberg by emmas vintage

Vilt hösthav.

varberg by emmas vintage

Värmde kyliga händer på det Art nouveau-inspirerade stadshotellet, som min svärmor Gunilla en gång visade mig.

varberg by emmas vintage

Flott, eller hur?

varberg by emmas vintage

Gick förbi alla helgstängda vintagebutiker, kikade in i skyltfönster och trånade efter underbara ting.

varberg by emmas vintage

Efter några dagar med kurortsluft och havsblåst var det dags att åka hem till Stockholm igen. Det är alltid lite sorgligt så där, när en helg tar slut, söndagshår står på ända och man är så utvilad att man är helt slut. Känner benen vekna på perrongen och sicksackar fram mellan trötta gråsäten på det överfulla Stockholms-tåget medan man försöker hitta sin plats genom torra kontaktlinser. Just precis då är det extra fint när en bloggläsare går förbi en, knackar på tröttaxel, tittar med snällögon och säger “Emma, du är bäst”.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Maria

  Jag blev alldeles varm i själen och tårögd av ditt inlägg om Varberg och din far. Det låter i mina öron som en alldeles underbar helg!

 2. Synne

  For et nydelig sted å tilbringe noen rolige dager med familien!

 3. Lotta

  Vad fint där ser ut! Du har säkert fått frågan förr men var köper du dina fina strumpbyxor ? 🙂

 4. Ms Octopussy

  Vilka fantastiska bilder! Älskar den du kallar “Familjen”, så snygg. Och låter som en underbar helg.

 5. Lisen

  Åh vad härligt det ser ut! Så mycket fina bilder!

 6. Nena

  Själv hade jag en riktigt dålig dag, men så fick jag syn på dig och blev påmind om allt fint, katter, pasteller, koffertar, tapeter med vissna blommor och blev alldeles kolsyreglad. Och det är ju bara ytterligare ett bevis på att det jag sa var sant, du ÄR bäst! Kram!

 7. Fröken H

  Vad fint av din pappa att bjuda er på det! 🙂 Ser ut som att det var en riktigt underbar helg.

 8. Madeleine

  Fast jag har bott i Varberg som barn kan jag faktiskt inte förstå att det är så fint. Jag tyckte det var himla fult som liten!

 9. Ellen

  Åh, Varberg är helt och hållet fantastiskt! Hann ni ta er en sväng i Träslövsläge? Där bor jag nämligen hela somrarna, löv it. <3

Lämna ett svar