Veckan som kommer

God morgon på er!
Regnet öser ner över Stockholm i dag, det har varit en spännande natt (ska berätta mer inom kort) och jag har precis lämnat galonis-barn på förskolan. Nu kurar jag hemma på sängen.
Det är min bästa arbetsplats just nu. Alltid.
Vissa dagar mopsar jag upp mig och går de fyra metrarna till skrivbordet, men mest av allt sitter jag här på överkastet.
I helgen var jag i Värmland, och jag ska ska försöka blogga om helgen i dag. Om jag hinner. Måndagar är alltid så fulla av förhoppningar och planer, men en hinner alltid knappt hälften.
Detta är i alla fall planen för veckan:

måndag. jobba hemifrån, städa och sortera! Kaoset som uppstår när en reser omkring och bara använder hemmet som avlastningsplats! Här råder inget RUT-avdrags-skimmer kan jag lova. Här är det pure verklighet och vardag. Skit i hörnen.

tisdag. vid lunch ska jag på klimatkonferens i Stadshuset. Flott ska’re’va. Därefter, mellan 18.00-19.00, gästar jag och Maria Soxbo mysiga Gamla stans bokhandel. Där ska vi snacka klimat och så signerar vi böcker. Kom vettja!

onsdag. mötesdag på stan, och så ska jag leta loss efter en lampskärm för att göra en sänghimmel. Har ju lovat er ett steg-för-steg-inlägg om den här sänghimmeln!

torsdag. kan liksom inte komma på något viktigt med denna dag, för allt kommer i skuggan av detta: Lagnings-AW! Yep, ska på lagnings-AW hemma hos min kompis Amanda på kvällen. Myset! Och äntligen ska jag laga alla de där trasiga plaggen som ligger i en hög i garderoben.

fredag. I ett år har en bit av hallen varit otapetserad, och nu tänkte jag ta tag i den surdegen. Och samtidigt passa på att måla mitt skrivbord som jag aldrig sitter vid.

lördag. Hej Uppsala! Jag och Johanna föreläser om klimat, normer och what to do about the klimatkris på Uppsala stadsbibliotek mellan 14-15 på lördag. Innan dess tänkte jag och mitt gäng (min familj) göra Uppsala! Tips emottages tacksamt.

söndag. latdag.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Uppsalatips!
  – Pelle Svanslös-parken. Lekpark med gulliga hus och karaktärer från Pelle Svanslösböckerna! (Ligger i Engelska parken bakom Carolina Rediviva).
  http://www.uppsalaslekparker.se/pelle-svanslos-lekplats-pelleparken-uppsala/

  – Biotopia. Biologiskt museum för barn. Ligger i Vasaparken som också är en rätt bra lekpark (med Uppsalamått mätt).
  http://www.biotopia.nu/

  -Lilla kvarn och Upplandsmuseet. Lilla kvarn är en lekplats inne i museet som är uttänkt av ingen mindre än Sven Nordqvist.
  https://www.upplandsmuseet.se/utstallningar/lilla-kvarn/

 2. Bra lekparker i Uppsala: Stadsparken, Pelle Svanslösparken och Vasaparken. Alla tre på hyggligt avstånd från stationen/bibblan.

 3. Hej och tack för en härlig blogg!

  Vasaparken och närliggande Biotopia (gratis inträde) är mysigt och avslappnat för familjehäng på helgen i Uppsala! Passa då även på att spana in det magiskt vackra blå ”Vasahuset” alldeles intill parken 🙂

 4. Tre Uppsala-tips inom förmiddags-räckhåll från tåget: släpp lös er i Botaniska trädgården och spana på slottet på vägen dit. Bredvid ligger också Pelle Svanslös-lekparken! Om vädret är ruggigt, gå istället in på Upplands-museet, även där finns en lekvänlig del och alltid någon bra utställning + fin miljö ikring, aldrig fel med en tur in i domkyrkan med sina svindel-höga torn. Du får säkert fler tips! Ha en fin dag! 🙂

  1. Åh, vill allt detta!

 5. Fyrishov äventyrsbad i Uppsala såklart!

Kommentera

Stäng meny