Våruppror!

För några år sedan drog jag i gång vårupproret. Det var en vinter som aldrig tycktes ta slut och en kyla som bet sig fast till förbannelse.
I morse, färgades hela Midsommarkransen vit av snö, och jag tänker att det nog är dags att damma av mitt kära våruppror trots allt. Inte minst för att det var genom mitt våruppror som jag upptäckte Isabelle Pedersen (bland andra). Hon skickade våroutfit-bilder och jag föll pladask och nu, så här ett par år senare, så är hon en kär medarbetare på Vintagefabriken och Sockans extra-matte. Tänk vad lite vårpepp kan göra. Det ni!

Tanken med vårupproret är: Om inte våren kommer till mig, så får jag komma till våren. Så därför startar jag härmed ett våruppror. Sprid till alla du känner, på din Facebook, på Instagram, eller via rökmoln vettja, så utrotar vi alla vintersvarta uniformer nu. Vårglädje kan ju inte spridas på ett bättre sätt, eller hur?

GÖR SÅ HÄR: Gå upp på vinden, hämta ner din coolaste vårkappa, ballaste baseballjacka, pastelligaste kjol, blommigaste klänning  eller knalligaste halsband. Fram till den 1 april kör jag vårtema de luxe här på bloggen, med färg, shorts och vårkappa. Och självklart vill jag ha med dig på mitt våruppror. Känns alltid bättre om vi är ett litet gäng. Ser du mig på stan, så kappflasha gärna din våroutfit för mig, så lovar jag att kontra!

Skicka en bild på dig själv i din våroutfit (du ska alltså ha på dig den dagen till ära, inte ta en bild från i våras eller somras) till emma@emmasvintage eller lägg upp på Instagram med taggen #våruppror. Härligaste våroutfiten belönar jag med en present … (psst. Glöm nu för guds skull inte strumpbyxor, kofta och vinterkappa, för jag vill inte att ni ska frysa på vårupprorskuppen. Våren kan du gömma under vinterkappan).

Vinterkläderna kan vi packa ihop i en kappsäck till vinden eller ännu bättre: skänka till hemlösa, som fortfarande kämpar mot kylan. Det tänker i alla fall jag göra.

Låter det som en plan?

Dagen till ära bär jag ett Honolulu-fynd! En skir sommarklänning med tunn kjol. Nu ska jag bara åla på mig ett par tre-fyra strumpbyxor sedan är jag good to go out in the snow.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 21 kommentarer

 1. L

  Åh, så peppigt initiativ! hashtagg med våruppror kanske?

 2. Evelina

  Hej Emma! Tack för en fantastisk blogg. Jag undrar om du har några bra tips på om man vill handla gammal inredning/loppisar/antikaffärer i Paris? Har sett din stora fina Paris-guide, men tar gärna emot fler tips inom just vintage-inredning! 🙂

  Fortsätt vara bra!
  Evelina

 3. Anna María

  Mycket bra! Jag är på och utökar det även till att göra det extra vårigt hemma. Mycket blommor och ljus tänker jag mig.

 4. Malin

  Vilken fantastiskt fin klänning och härligt peppiga bilder.

 5. Maria

  Åhhh, vilken underbar känsla jag fick av den sista bilden, så härlig och fartfylld! 🙂

 6. Tiril

  Det høres ut som en fantastisk fin plan, og jeg vil gjerne være med! Har allerede startet med isblå, kortarmet organzabluse. Hurra for vår! 😀

 7. Sandra

  Hej Emma!

  Med ditt våruppror i tankarna tjuvstartade jag redan i början av mars med ljusa färger och karamellkläder, till exempel en godiskappa från Tiger! Nu ska jag bara ordna en bild till dig! 🙂

 8. linnea

  GÄRNA DET! Count me in =D

 9. The Futurista

  Jattefin ide Emma! Ideer som denna kan verkligen gora mycket for att hoja humoret nar man borjar bli trott pa sno och gra himmel! 🙂

 10. Madeleine

  Ska försöka fixa till ett inlägg om det. Våren är här! (även fast det snöar ute)

Lämna ett svar