Torp, herrgårdar och dagdröms-material

2450876767 Jag är en dagdrömmare. Dagdrömmer bort varenda skrymsle av tidsluckor i hjärnan så fort jag får chansen. Till parallella liv, dimmiga framtidsscenarier, stenputsade hus, vildvuxna torp, kryddordlingar på trappan och … enorma trisslottsvinster. Medan jag sitter och amningstränar (pöh) skrollar jag bostadssajterna fram. På jakt efter dagdrömsmaterial. Funderar på hur mitt liv skulle se ut om jag bodde på Gotland, hade ett torp eller återvände till landet. Det är svindlade. Som att nästan hoppa från 10:ans trampolin i badhuset. Just i dag fantiserar jag om hur mitt liv skulle se ut om jag … 2494581204 … var godsägare till den här maffiga och drömska herrgården. Kanske hade jag sadlat om från journalist, och istället bakade ekologisk bröd varje morgon och bedrev ett sött pensionat. Eller så bodde jag här med alla mina vänner. Bara för att komma närmare varandra, lugnet och tiden. Kanske sålde vi alla våra lägenheten i Stockholm, flyttade hit, for in med tåget till huvudstan med jämna mellanrum och all tid däremellan spenderade vi här. 2476938573 Frilansade från någon liten flygel, stylade dukningsjobb i trädgården medan John forskade på sitt eget labb. Åt frukost i trädgården, tog ett dopp i sjön och såg årstiderna förändras bortom betongen. 2474762889 Satt här då och då. 2419555168 Rodde ett par varv här. Längst med mina EGNA Ö (hallå, hallå, hallå!?) 3563256855 … Eller så hade jag ett sött litet torp, med utedass och snickerboa i Östergötand. Dit jag åkte om helgerna, plockade vitsippor, nässlor och svamp, beroende på säsong. 3512116941 Tog ett kvällstopp, morgondopp och mittemellan-dopp i sjön som låg på icke-ånger-avstånd för spontana bad. Kanske skulle jag plantera ett par hundra äppelträd på baksidan av torpet …3531443407 Och här skulle radion skvala. Med sjörapporten, “Sommar i P1” och golvknarr mot bara sommarfötter. Skulle dricka 11-kaffe (sådant man gör på landet), svalka strupen med hemmagjord hallonsaft och käka kakor från en GIGANTISK kakburk (must have på sommarstället). 3506966441-2 … Eller om jag bodde i ett Emil i Lönnebergahus från 1909 med glasveranda och flaggstång. Precis vid vattnet och på pendlaravstånd från Stockholm. 3581396484 Kanske att jag skulle tapetsera alla rummen i Morris-tapeter och inreda med loppisfynden som står uppe på vinden (och inte får plats på två rum och kök i Kransen). Äta frukost under äppelträden och blogga på distans från någon liten berså. 3592199631   Då det här skulle vara vardag. Stora vajande träd, böljande, vilda kullar som inte var “anlagda för stadsbilden” och äppelträd runt knuten. 2443917631… Eller så köpte jag det här torpet. Bara för att just precis så här ser mitt drömtorp ut. Guldockramålad dörr, liten veranda med trappa och väldoftande kaprifol, spröjsade fönster, pälspont i köket osv, osv, osv …

Emmasvintage i samarbete med Blocket bostad

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Fredrikapåvinden

  Åh jag kan verkligen se dig i ett av de där torpen Emma! Jag är helt övertygad om att vi nån gång här på bloggen kommer att få följa med dig på ditt torpäventyr.

 2. Caja

  Emil i Lönneberga-huset var ju helt fantastiskt <3 Kan se mig själv bo där.

 3. Aleksandra H

  Herregud! Det river och sliter i hjärtat av längtan!

 4. Jenny

  Åh vilken fin blogg du har och vilka härliga hus. Har en fråga: era gardiner på Vintagefabriken, vet du var de är ifrån? Har ni sytt själva, vilket material? Vill så gärna ha liknande i mitt sovrum.

 5. Ingeborg

  Vad fint! Jag är ochså en dagdrömmare. Jag spanderar varje minut av min dag på at drömma om hur världen sku se ut om John Lennon fikk bestemma. Hur sku den se ut om jag møtte kvinnan i mitt liv? Hur sku den se ut om alla var feminister? Just nu dömmar jag om at kunna svenska, så at jag kan lemna kommentarer på riktig svenska, inte bara sådär svenska som finst inni mitt hovud.
  Kram från Norje.

 6. Kaj Karlsson

  Eller så bor man just så som undertecknad gör…just nu ständigt iklädd en gammal smutsig jacka o stortövlar, vandrande fram o åter mellan boningshus o fårhus. Lamning pågår för fullt. Nya små liv nästan varje dag o en ständig “amningsträning”, för de små lammen alltså!
  Vissa kan o andra inte, så då måste jag människan ge en hjälpande hand. Tidiga morgnar o sena kvällar för att vaka över blivande mödrar. Må det gå väl! Vilket det oftast gör, men ibland måste en hjälpande människohand gripa in även här…. Men vilken salig glädje när lammen är mätta o glatt skuttar kring, tackan äter o bevakar sina små. Jo, visst ser hon nöjd o belåten ut även hon!
  Våren med alla ungar är äntligen här!!!

 7. Anna

  Pröva dina drömmar! Det är ju därför vi är här…

 8. Lisa

  Åh men lägg av vad jag saknar Sverige nu. Kanske dags att flytta “hem” igen..

 9. Johanna

  Hej Emma! Hur går det för dig med amningen? Sitter just nu och ammar min tio dagar gamla dotter. Men såriga bröstvårtor, att dottern haft svårt att få grepp och amningsnappar har gjort amningen besvärligare än jag kunde föreställa mig. Kan du inte skriva och berätta hur du upplever amningen? Kram

 10. Therese

  Låter fantastiskt med det där stora godset med vänner och frilans! Själv drömmer jag oxå om att flytta till Gotland, ha ett eget textiltryckeri och jobba i målarbyxan i ateljén varje dag… Har studerat på Gotland i två år och stooortrivdes…vill tillbaka, drömmer. En dag!

Lämna ett svar