Vårt husbygge blir bok – förbeställ nu!

– reklam för egen verksamhet –

Hurra! Nu kommer det finfina nyheter:

Vårt halmbalshusbygge blir bok säg hej till boken “Att bygga ett hem”!

Nä, men vad har jag pysslat med de senaste halvåret? Jo, skrivit en bok om bygget av vårt halmbalshus!

Boken har fått namnet “Att bygga ett hem – halm, lera & återbruk” och tar dig med på resan från stad till landsbygd, bort från topplån och till det idiotiunderbara projektet att bygga ett närprodcerat hus av halm, lera och återbruk. Och samtidigt försöka undvika de mest klimathaltande materialen och anta utmaningen att försöka använda restprodukter och begagnat så mycket vi kan.

Boken släpps den 25 april 2024, men från och med prick NU går det att förbeställa ett signerat exemplar via Adlibris.

“Att bygga ett hem – halm, lera & återbruk” är boken som lotsar dig genom husdrömmar, planering, materialval, resurseffektivisering, kretsloppstänk, färgsättning och innehåller också en rad DIY:s och steg-för-steg-guider för hur du kan bygga väggar av halm och träflislera, göra en duschstång av gamla rör, renovera fönster, lerklina väggar, lägga lergolv, ge ett gammalt kök nytt liv och bygga skåp av spillvirke.

Boken tar också en svängom kring byggbranschens klimatpåverkan, hur en kan bygga badrum av lera (utan tätskikt) och hur och var en bör bygga för att framtidssäkra huset mot ett förändrat klimat. Som strössel på husbygget finns ett kapitel om att bygga orangeri av återbruk och att anlägga en bi-dragande trädgård som ger mat åt både oss och andra arter.

Detta är boken för dig som drömmer om ett hus i halm eller för dig som står med ett repigt kök som sett sitt bäst-föredatum. Eller för dig som vill bygga ut, bygga om, ta hand om det du har. Piffa upp utan att tära på resurserna. Lära dig mer om material och hur en bygger med minsta möjliga klimat- och miljöpåverkan? Eller bara är nyfiken, älskar att drömma dig bort i andras projekt och vill stega upp nya tankestigar. Utmana normer kring hur vi bygger, bor och vad som är tillräckligt, vackert och eftersträvansvärt?

Jag hoppas att den här boken fyller hela byggvästen med fakta, inspirerar till att gräva där en står och fler ser potentialen med att återbruka. Hoppas så att du kommer gilla denna bok (som förutom bygge och DIY:s innehåller tankar, missöden och att bygga sig igenom sorg).

ps. Den här boken råkar bara ha ett namn på omslaget, för det blev jag som fick äran att paketera detta projekt. Men bakom varenda sten, bräda, spik, återbrukad dörr, tänk och tegelsten står en trupp av möjliggörare.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Susann

  Trodde nog ni skulle göra en bok! Jättehäftigt!
  Ska bli kul att läsa!

  1. emmasundh

   Åh, vad roligt att dy tycker det!

 2. Randi

  Grattis! Så spennende!
  Blir den å få kjøpt i Norge mon tro?

 3. Sofia

  Men wow! Vilka härliga nyheter! Grattis och vad kul 🙂

Lämna ett svar