Vad är hållbarhet? Och vad är min roll i klimatomställningen?

Jag kanske inte uppdateras snabbast på internet för tillfället, men jag maler ner min tid i föreläsningar om klimat och omställning. Morgonens ämne var Naturskyddsföreningens “Skogens roll i klimatomställningen“.
Lär mig så sjukt mycket, och jag tycker att det är mitt ansvar – med hyfsat stora kanaler – att hålla mig a jour och ständigt vidareutbilda mig kring klimat och hållbarhet.

I går kväll deltog jag i ett webinar om greenwashing (anordnat av Naturskyddsföreningens Handla miljövänligt-nätverk Värmland). Webinaret  hölls av Yrsa Lindberg höll, som driver kontot Greenwashing i Sverige.

Och detta tycker jag att vi ska tapetsera upp på ögonlocket när vi skrollar internet och influencers som slänger sig med ord som “hållbart”, samtidigt  som det shoppas ytterligare ett plagg ur en “hållbar kollektion”. Gudarna ska veta att jag garanterat slängt mig med ordet hållbart tok för lättvindigt, men det är det ändring på kan jag lova.

Den ursprungliga definitionen av hållbar utveckling:

“En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”

Från Brundlandsrapporten 1987.

Och apprå på ansvar.
Jag tycker ju som sagt att influensers har ett ansvar. Har en många följare så har en makt. Och med makt följer ansvar. Men vilket ansvar? Och hur ser samtiden och framtiden ut? Detta ska jag grotta i tillsammans med Isabelle McAllister, Trendenser-Frida, Maria Soxbo och Anna Branten imorgon torsdag på Clubhouse. Här är direktlänk till samtalet.

Vad är Clubhouse? En ny app som kan liknas vid ett poddhus, där en går in i olika rum för att lyssna på samtal. Appen är ny, så en behöver invite. Kanske känner du någon som har Clubhouse, eller kanske är det någon här som har några till övers? Hojta i så fall i kommentarsfältet. Läs gärna mer hos Teknifik som har gjort en stor guide kring Clubhouse. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar