Underbara Clara & Saltå Kvarn

frukost by emmas vintage

I torsdags var jag inbjuden till en drömmorgon på Saltå kvarn. I deras butik bjöds det på den perfekta kombon: finfrukost och samtal om jämställdhet mellan underbara  Underbara Clara och Lady Dahmer

miriam parkman by emmas vintage

Snygga Miriam Parkman var där också.

miriam parkman saltå by emmas vintage

frukost yoghurt by emmas vintage

Det bjöds på härlig frukost med müsli, yoghurt och bär.

saltå kvarn butiken by emmas vintage

Det var helt fullt av härliga bloggbrudar i butiken.

frukost hallon by emmas vintage

frukost croissant by emmas vintage

saltå kvarn by emmas vintage

vintageprylar by emmas vintage

Vintageprylar.

annika bäckström by emmas vintage

Annikan var också där. Hon smygfotade mig när jag satt och lyssnade uppmärksamt och koncentrerat.

natascha by emmas vintage

Coola, kompetenta (och snygga) Lady Dahmer.
Underbara Clara och Lady Dahmer diskuterade jämställdhet, barn, kläder och konkurrens. Oerhört bra samtal.

underbara clara by emmas vintage

Efter samtalet fick de en varsin korg med Saltå Kvarn-produkter.  Jag tycker det är enormt coolt att ett företag som Saltå Kvarn bjuder in till ett samtal om jämställdhet.  Heja dem!

saltå kvarn by emmas vintage

vintageprylar by emmas vintage

Sedan sörplade vi mer dricka och pratade med alla härliga ladys.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Anna-Nathalie

  Aw hvor ser det fint ud! rigtig retro 🙂 Dejlige farver <3

 2. Malin

  Hej! Detta är ju som vanligt ett jättefint inlägg med fina bilder och härlig miljö. Men eftersom en kompis bara för några veckor sedan berättade för mig om kopplingarna mellan Saltå Kvarn, biodynamisk odling och antroposoferna kan jag inte låta bli att tycka att detta inlägg känns mindre kul. Jag har själv aldrig riktigt fattat skillnaden mellan ekologiskt och biodynamiskt odlad mat förut, men nu efter jag läst om vad biodynamiskt odlad mat är verkar det ärligt talat ganska märklig. Plus, att odlingsprocessen verkar innehålla ganska mycket döda djur vilket känns lite kymigt för mig som vegetarian. Vilket iofs är ett mindre problem i förhållande till när man läser om antroposofin och deras ideologiska grunder som innefattar en hierarkisk raslära, att inte vaccinera sina barn och att tro på ockulta krafter. Då känns detta inlägg med fina förpackningar och klara färger helt enkelt inte lika roligt längre. Jag följer din blogg och jag fattar att den inte är en blogg om religion eller ideologier, men jag ville mest säga att jag inte tyckte det var bra att göra reklam för ett märke med bas i en tveksam organisation som Antroposoferna.

 3. Clara

  Underbart att äntligen få träffa dig och hela vintagefabriken <3

 4. Beata

  Önskar att jag hade varit med, verkar fantastiskt!

 5. Ina den Fina

  Jag följde allt samman live från datorskärmen, mycket angenämt! Kram från Ystad

 6. E

  hej emma, vill bara säga en sak. gillar din blogg jättemycket, men ibland är det FÖR mycket bilder så man orkar liksom inte scrolla genom alla. kan du inte sålla lite mer och ha färre bilder? typ i årsgenomgången, det är kul att läsa, men pallar inte en bild till varje grej. trots att bilderna är fina 🙂

 7. Madeleine

  Vad otroligt kul ni såg ut att ha det. Följde det hela från Norrköping själv.

 8. Kajsa

  Vilken härlig morgon!

 9. hederligenicole

  Nämen, det missade jag. Går det att se/höra i efterhand?

 10. Miriam

  Vilka fina bilder du hann få!
  Själv var jag för trött för att ens komma ihåg min riktiga kamera så tidigt på morgonen och därav få någon vettig bild på er som var trevligt frukostsällskap. Men men! Jag siktar på nästa gång vi ses istället 😉

Lämna ett svar