Tipsa om dina bästa konton (för hopp om framtiden) att följa!

God morgon på er! Det damp ner ett mejl i min mejlbox i veckan som jag tänkte dela med mig av.

Ett snabbt tack för din blogg!
För ett par år sedan kändes det som att många breda influerare brydde sig, i alla fall lite, om klimatet. De åt åtminstone vegetariskt. Pratade om eko och vintage. Men nu verkar det vara backlash på den fronten. Rör inte min shopping, rör inte mitt kött. Tillbaka ner med huvudet i sanden. Den ekonomiska krisen gör att människor ser om sitt bo, och verkar bry sig mindre om det större perspektivet. Min lokala Ica har slutat sälja eko-bananer, känns som att vara tillbaka på 90-talet. Tydligen är en banan som inte förgiftar arbetare för dyr?!? Omställning skulle kunna vara något vi gör tillsammans, det är något positivt!

Därför, tack för att du finns på internet, för att du tar dig tid att dela. Det ger hopp! Är också hoppfull inför aurora-stämningen där min dotter är med i grupptalan, hoppas staten tvingas ta ansvar. Vi är många som hjälps åt, vi ger inte upp. Allt gott.

Jag frågade om jag fick dela detta, och fick ett ja tillsammans med de här raderna:

Absolut, dela som du vill.
Jag tror jag behöver hitta fler att följa som delar min omvärldsanalys, det skulle jag egentligen vilja ha tips om.
Få kroka arm med vettiga främlingar på internet.
Tyvärr behöver jag nog en liten bubbla, orkar inte gå in på nån bred stor blogg och få “tips” om olika nyproducerade våroutfits.
Orkar inte hela tiden bli nudgad mot konsumtion!
Man blir liksom spännd i axlarna av att behöva hålla emot i en lavin av världsfrånvänt självförverkligande.

Tack igen och kram!

 

Vad säger ni om det här?
Känner ni igen er?
Och vilka konton vill ni tipsa mejlskrivaren om? Rassla ner i kommentarfältet! Tänker att vi hjälps åt att skapa hopp om framtiden. Låter det som en bra torsdagsplan?Jag tror så här. Det finn många konton därute som ingår i ett sammanhang där det kanske är svårt att ställa om. Där är det business as usual som gäller. Och det är SVÅRT att stå emot sammanhanget. Inget ont om de som inte vågar stå upp för klimat och omställning, men desto mer vill jag ösa beröm och sprida goda exempel kring de som VÅGAR! Kanske kan vi få fler med på tåget på det viset?

Mina favoriter är (en mix av inspiration, fakta, återbruk, klimathjärtat på rätt plats och opinionsbilning):

@mariasoxbo
@isabellemcallister (missa inte hennes nyhetsbrev Chunks of change)
@sophiaschyman
@ruckel_och_rodfarg
@greenwashingisverige
@sarawimmercranz
@majasbok
@hallbarasara
@medveten_i_stan
@gustavsrum
@lin.o.lera
@growing____thoughts
@villaenhorna
@johannaleymann.se
@henrikwahlstroem
@lovisafurubo
@lyckligagarden
@longingforlennon
@kronbackenochlivet
@fairfashionistafilippa
@gurgin
@katanylen
@jennie.dahlen
@klimatfrida

Och många, många fler!

Vilka är era? Rassla ner så gör jag en lista av allt, så blir det enkelt att hitta inspo om en behöver en dag när allt känns hopplöst. Låter det smart?
Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Susanna

  Byaliv och Västerdrottningen!

  1. emmasundh

   JA! Bra förslag!

 2. L

  Som den stenåldersperson jag är, som inte har Instagram, skulle jag bli jätteglad om det även länkades till bloggar/hemsidor i den utsträckning som finns.

 3. Jessica

  Underbaraclars blogg

  1. emmasundh

   JA!

 4. anna

  “En lavin av världsfrånvänt självförverkligande” Så sant!!! Ja, och hur tusan tror man sig bli “förverkligad” genom att konsumera? Hur gick det till att vi identifierar oss med våra nya ägodelar? Att en viss sorts artificiellt anlagda salongs-ögonbryn blir en identitetsmarkör tillsammans med vissa mattor, klänningar och allt möjligt annat som är värre än “bara” onödigt eftersom det tär på Moder Jords resurser. Hur tusan får man bort detta tänkande/kännande/sätt att leva sitt enda lilla jordeliv genom att “bli till” genom konsumtion av vissa för tillfället ansedda tingestar?
  Hur får man människor att tex skapa istället för att konsumera, odla istället för att konsumera, dela med sig istället för att konsumera? Leva livet istället för att konsumera livet?
  Vill också passa på att påminna folk om att grodda och odla mikroskott hemma i fönstret nu när mycket mat blivit dyrare. Lätt, snabbt, nyttigt och gott. Barn brukar dessutom älska äta egna skott och groddar. Särskilt att plocka i nypan och knapra direkt. Mungbönor, gröna linser, gula ärtor, solrosfrön…Blötlägg en natt. Skölj. Rinna av. Ner i nån bunke med fuktig handduk över och in i nåt skåp tex. Upprepa 1 gång varje dag tills det groddar sig lagom mycket. Ta fram i ljuset så de blir klorofylliga och fina. Kylförvara. Ät på bröd, och till allt möjligt. Håller i kyl ca 4-5 dagar men brukar vara oppätna fortare än så

Lämna ett svar