Sveriges 52 främsta klimatkvinnor!

8 mars och Internationella kvinnodagen. Jag vill ägna den här dagen åt att lyfta alla fantastiska kvinnor som krattar framtidsmanegen.
Som lägger ideella timmar, använder sina plattformar, bedriver forskning, höjer sin röst, trampar upp stigar och plöjer ner sin tid i att göra det bättre – för oss alla.

Klimatklubben (som jag är medgrundare till och driver sedan nära fem år tillbaka) uppmärksammar denna dag genom att lista  Sveriges 52 främsta klimatkvinnor!

På listan hittar du 52 kvinnor (en för varje vecka på året) som är starka krafter i klimatfrågan, puttar klimatfrågan högre upp på samhällsagendan, bidrar till utsläppsminskningar och driver på omställningen på olika sätt.

Syftet är att lyfta kvinnornas insatser – och inspirera fler att gå i deras fotspår.

Bakom listan står hundratals nomineringar som fullkomligt rasat in via Klimatklubben.se. Därefter har en fantastisk jury bestående av vår vice ordförande Alexandru Al-Qassam, Nina Rung, Beatrice Rindevall från Supermiljöbloggen, Naturskyddsföreningens kommunikationschef Hanna Berheim Brudin och Greenpeaces head of creative Gustav Martner fått det svåra jobbet att koka ner nomineringarna till en lista på 52 namn.

Jag är så tacksam för att jag INTE satt med i juryn, för jag hade på riktigt inte kunnat begränsa mig. Det hade blivit 1000 kvinnor. Men jag fick vara med på ett hörn att rodda ihop allt detta, tillsammans med Klimatklubben-teamet.

Kolla in hela listan här – och sprid den gärna!

Och som min medgrundar-kollega Maria Soxbo skrev här:
Vi vet av egen erfarenhet att klimatarbete kan vara ganska otacksamt, det finns mycket hat och hot som obegripligt nog riktar sig mot människor som arbetar med klimatfrågor, trots att det är för hela mänsklighetens bästa. Så har ni en fantastisk ”klimatkvinna” (eller man för den delen) i er närhet – passa på att tacka, backa och fråga hur ni kan hjälpa till!

Hatten av för alla kvinnor som gör skillnad för allas vår gemensamma framtid! Och tack.


Kolla in hela listan här – och sprid den gärna! Vi vet av egen erfarenhet att klimatarbete kan vara ganska otacksamt, det finns mycket hat och hot som oebgripligt nog riktar sig mot människor som arbetar med klimatfrågor, trots att det är för hela mänsklighetens bästa. Så har ni en fantastisk ”klimatkvinna” (eller man för den delen) i er närhet – passa på att tacka, backa och fråga hur ni kan hjälpa till!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar