Svaret på frågan: Vad tusan ska jag göra för klimatet?

Efter en beklämmande sommar med översvämningar, torka och skogsbränder så är det hög tid att göra något. Men exakt vad?

En skulle vilja ha en sorts clueless guide to sustainable society-genväg på fem minuter. Det närmsta jag kommer tanken är de fem böcker jag varit med och skrivit (varav fyra är mycket små och genväg-iga).
Snabba fakta, svar på tal, smarta idéer (tack Klimatklubbens medlemmar där tusentals hjärnor blir klokhet i sin renaste form) och mängder av inspiration hur en kan påverka i stort och smått.

För att sänka tröskeln, ge en gräddfil till klimatengagemang så har jag sänkt alla priserna rejält i min bokshop. Och även satt ihop ett hösterbjudande!
Nu kan du köpa “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” + “Klimatasken – stora förändringar i litet format” (innehåller fyra små böcker om klimat, rättvisa, normer och snabba frågor och svar) för 350 kronor istället för ordinarie priset 429 kronor.
Priserna gäller till och med den 1 oktober.

För jag har ju själv varit där.
Med förlamade klimatångest och vad-tusan-ska-jag-göra-fammel i klimatmörkret.
Så 2018 skrev jag, Maria Soxbo och Johanna Leymann (tidigare Nilsson) boken “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.

Det är en faktaspäckad bok som gör en rejäl rundtur bland snårigt klimathot (vad händer och varför), ohållbara vanor, engagemang (hur kan en påverka) och förklarar varför vi människor gör som vi gör – trots att vi vet vad som står på spel. Det är en rapp bok – vars innehåll är lika aktuellt (om inte mer) som när den släpptes 2019. Vi går igenom ämnen som bostad, mode, jobb, transporter, mat, el, barn, beteende och hur en kan snacka klimat utan skav.
Little did we know 2018 när vi skrev ett kapitel om jobb där vi lekte med tanken att fler skulle ha möjlighet att jobba hemifrån (om möjligt) för att sänka antalet transporter och effektivisera uppvärmning och användandet av kontorslokaler.

Våren 2020 – mitt under pandemi-paniken – släppte vi Klimatasken – stora förändringar i litet format” som innehåller fyra böcker: Rättvisekompassen (om klimat och rättvisa. Vem drabbas? Vem har förutsättningen att påverka och ställa om – och vem har det inte? Vem har ett ansvar?), Vad håller vi på med? (en bok om vilka ohållbara normer vi drivs av), Men Kina då!? (en rapp svar på tal-bok med vanliga frågor/argument – och svar) och 1 tons-dieten (en bok om hur du kan påverka dina utsläpp, samhället och systemet).

Planen var att kuska Sverige runt 2020-2021, föreläsa om de nya böckerna och snacka om just detta: klimat, rättvisa, ohållbara normer, smarta lösningar och hur vi som individer kan påverka samhället.
Så blev det ju icke.
Men nu lyfts restriktionerna och föreläsningarna börjar välla in från skolor, företag, byråer, bibliotek och kommuner.

Och höjt, höjt! Jag vill så klart komma och snacka i din stad/kommun!
Vill du boka mig för en föreläsning? Hör av dig till mig på hej@emmasundh.com.
Vill du tipsa ditt lokala bibliotek om att boka mig? Gör det, och tipsa dem om att det går att samarangera föreläsningar med exempelvis ABF (som gjort smarta studiecirklar kring böckerna).

Hoppas vi ses!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar