Ställ en fråga vettja!

carl malmsten by emmas vintage

Åh. Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en underbar helg i Malmö. Med vintagemässa, loppisrundor och underbara möten. Jag kommer så klart blogga järnet om det inom kort. Men först måste jag landa lite, kirra några deadlines och packa upp.
Medan jag gör det, så tänkte jag ställa till med en liten frågestund här på blögga.
Fråga vad ni vill, så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Skepp å hoj!

frukost by emmas vintage

kopp by emmas vintage

vintagefabriken by emmas vintage

gotland by emmas vintage

john by emmas vintage

john gotland by emmas vintage

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 25 kommentarer

 1. Clara

  Hej Emma!

  Tack för en jättefin och inspirerande blogg! Jag skulle vilja fråga om ni har några planer på att göra fler böcker framöver? En bröllopsbok vore ju drömmen för mig 🙂

  Ha det fint och lycka till med allt!

 2. Camilla

  Hej!
  Jag undrar om du tränar, och i så fall vad?

 3. Dalkullan

  Hej!
  Tack för en fin blogg och allt du delar med dig av!
  Jag undrar om du tränar? Inte för att jag tycker det är så noga om du gör det eller inte, utan mer för att jag är intresserad av om/hur det passar in i din livsstil. Jag tränar själv typ vanlig motionsjogging och styrketräning, men när jag har mina “klänningsperioder” är det liksom svårare att motivera mig tycker jag, för då vill jag bara bjuda folk på te och kakor och inte springa runt och svettas 😉

 4. Clara

  Hej!
  Jag har några frågor:
  1. Hur länge har du bloggat och varför började du med det?
  2. Hur kommer det sig att du fått den stilen du har? Syr du några kläder själv?
  3. Vilken är din riktiga hårfärg?

 5. Mimounah

  hejsvej!
  först och främst så undrar jag om din katt äter blommor? och ifall han gör det, hur får du ha dina blommor i fred från honom? min katt tar nämligen varje chans hon får att smaska på mina.

  sen undrar jag om du har några tips på vad man kan göra med sitt liv om man gillar kultur och håller på med de flesta konstformer som teater, fotografi, målning osv. jag har alltid velat bli skådis men senaste åren har jag utvecklat en ganska kraftig scenskräck och det vet jag inte om jag orkar med varje dag på jobbet. hm. gillar även kläder!!

  SISTA FRÅGAN!
  kan du ge oss lite Paris-tips? på allt man måste göra när man åker dit.

  kram

 6. Helena Milton

  Jag undrar varifrån du fick kunskap om allt nödvändigt inför att starta eget (främst då det som krävs angående bokföring och det administrativa över lag som ska redovisas till myndigheter) och hur komplicerat är det (eller inte) att starta eget med tanke på just dessa saker? Själv längtar jag mycket efter att starta eget bokförlag!

 7. Felicia

  Måste börja med att säga att du är så himla fantastisk och inspirerande! Både för att du är så fin i dina klänningar och hårsnurror, har ett gott öga för inredning men mest för att du verkar så klok. Att du är feminist och skriver om det på bloggen. Du är en himla bra förebild Emma!
  Så, nu till min fråga: Vad är bra att tänka på när en beställer vintageklänningar på nätet? Hur brukar du t ex tänka kring mått, beställer du klänningar som har dina exakt mått eller lägger du på en inch? Vilka är dina bästa hemsidor och söktips?
  Massa kramar!!!

 8. Cornelia

  Jag har precis som du, en crush på allt som är gammalt. Jag vet inte om mitt miljö-tänk kom på köpet eller om det var så att jag började handla gammalt för att jag brydde mig om miljön. Hur som helst så tycker jag att det är en klockren koppling. Tänker du själv något på hur du kan påverka miljön genom att handla det som är använt och tänker du på att du bryter en trend om att köpa nytt hela tiden? Mig har du i alla fall inspirerat 🙂

 9. Ebba

  Hej Emma!
  Vilken otroligt underbar och fin blogg du driver, det märks att mycket kärlek och tid är nedlagd här.
  Du inspirerar verkligen och jag som tycker om 50-talsklänningar men förrut ibland kände mig lite tantig i dem blir mycket starkare och säkrare på mig själv:)))
  Det jag undrar är om du varit i London och om du isåfall har några vintage-butik-tips.
  Jag ska dit i sommar och vill shoppa massor med underbara karamell-klänningar men eftersom att jag aldrig varit där förr och internet är så överfullt med butiker men färre recensioner undrar jag om du har något tips!
  Pussochkram från en flicka två tunnelbanestationer bort!

 10. Anna

  Åh så otrolit passande! Jag har ett superstressigt problem och undrar vad man ger till världens finaste pojkvän i studentexamen present? Han gillar fotboll, stiliga skjortor men inte godis.. Väldigt tacksam för snabbt svar! Kram

 11. :)

  Hej!
  Underbar blogg! Jag undrar:
  1. Har du några bra hemsidetips på klänningar och skor i vintage/retro stil?
  2. Vad tycker du om rockabillystilen?
  3. Har du alltid haft samma stil eller när började du gilla vintage?

 12. Hazelnut

  Du som är från Värmland, känner du till glas från Eda glasbruk? Jag är stolt ägare till en salladsskål, en vas, en ostfat med nysilverkupa, en liten skål, allt i detta eminenta glas från Eda (klarglas). Min mamma har fyndat på antikmässor i Örebro och Nora för min räkning. Tydligen var Eda nischade på färgat glas, men det är inte min grej. Tänkte på dig och dina flaskor i färgat glas, kanske din tok-mamma kan hålla ögonen öppna efter färgat Eda på loppisar och sånt i Värmland. Det känns mycket roligt att äga glas från nedlagda glasbruk, vilket underbart hantverk det var och vad MÅNGA glasbruk det fanns i Sverige under de första 70 åren i 1900-talet!

 13. Maja

  Hej! Tack för en underbar blogg! Jag undrar hur du tänker kring kemikalier? Tex när du färgar håret el använder smink? Jag tänker mkt på det men ibland slarvar jag, när det inte finns någon bra produkt att byta till :).

 14. Louise Klingberg

  Hej!

  Oj, jag minns inte om jag ställt denna fråga men här är den: Hur tvättar du dina fina vintagekläder? Jag vågar inte tvätta något i tvättmaskin, och kemtvätt är så dyrt. Jag brukar handtvätta men det blir så slitsamt!

 15. Inomhus

  Hej Emma, jag vill fråga om din väninna från Göteborg (?) som varit med i din blogg ibland och som har brunt hår och som jag tror typ är litteraturvetare eller bibliotekarie..? Alltså jag kommer inte på vad hon heter men fattar du vem jag menar? I alla fall så undrar jag: Har hon någon blogg? Jag vill så gärna hitta en välskriven bokblogg att tycka om!

 16. Betty

  När vill (om du vill såklart :p) bilda familj ? Längtar du efter egna barn just nu ? Jag är bara 26 år och redan har min klocka börjat att ticka!! Min sambo vill inte ha barn redan så det gör inte stressen mindre… Är nyfiken på dina tankar kring familjebildning helt enkelt 🙂 tack för finaste bloggen !! Du inspirerar mig varje dag <3

 17. anna

  hej emma! undrar hur du sköter om din hy? den ser så fin ut!! har du någonsin haft problem med finnar o pormaskar? kram!!

 18. Kärolajna

  Undrar kort och gott hur du får till dina fina hårsnurror. Gör gärna steg för steg med bilder!

 19. Lisen

  Hej och tack för den bästa bloggen! Du jobbade ju hemifrån mycket i alla fall förut.. Hur lade du upp dina dagar för att få mycket gjort? Jag pluggar juridik så det är mycket eget jobb, men har fasansfullt svårt för att få något vettigt gjort på eftermiddagarna.

 20. Erika

  Hej Emma! Du skrev förut att du tvättar håret bara någon gång i veckan och jag undrar vilket shampo/balsam/hårinpackningar du använder och vad du tycker om dem? 🙂
  Tack!

 21. Elin

  Skulle så gärna vilja veta vilket smink du använder till vardags? Vilka är dina rutiner och favoriter?

 22. Helena

  Jag undrar varifrån du fått den fina “anslagstavlan”?
  Och sen är jag så nyfiken på var i Värmland du kommer från 🙂

 23. Pia Gibson

  Hej Emma!
  Jag undra om du säljer några av dina fynd???
  Är isf nyfiken på Triett kakburkarna (trestaplade/flerfärgade) som jag hittade på din sida när jag Googlade runt. =)
  Hälsningar,
  Pia

  1. admin

   Hej Pia! Absolut! Du hittar mängder av mina fynd i min butik Vintagefabriken. Varma hälsningar emma

Lämna ett svar