Ställ en fråga: Husbygge, livet på landet eller vad som står på middagsbordet.

I det värmländska halmbalshuset blir det inte många knop gjorda. Medan katterna vilsover sig runt i inredningen – på köksstolar, i fönsternischer och i filtkorgar – så ligger resten av familjen som ett knockat plockepinn i sovrummet.  Här pågår halsont, feber, ögoninflammation, magont och jobb i en härlig mix.

Men i väntan på friskare tider så kommer här en klassiker! Q&A!
Du ställer frågor. Jag svarar.

Detkan handla om prick vadsom helst. Klimat, omställning, husbygge, självförsörjning, livet på landet, krisberedskap, DIY:s, cirkulära gallerior eller vad som står på middagsbordet en helt vanlig, sketen tisdag.

Frågorna kan du ställa i kommentarsfältet – antingen här eller via instagram eller mejl (sundh.emma(a)gmail.com).

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Ekot

  Hej!
  Har frågat förut, så ledsen om du redan svarat och jag missat. Hur städar ni väggar och golv i kök och badrum som är lerklinat? Hur tänker ni om städ rent allmänt? Hur gör ni med matavfall, har ni kommunal hämtning eller egen kompost? Hur långt bor ni från busshållplats, bibliotek, vårdcentral mm? I vilken ålder tror ni barnen kan åka buss själva till saker?

  1. emma sundh

   Åh, ledsen att jag har missat! Detta ska jag så klart svara på (har inte gjort det förut).

 2. Mathilda

  Jag skulle vilja veta hur det fungerar med ett badrum utan tätskikt. Vad försäkringsbolaget säger, om badkar istället för dusch är en förutsättning osv.

 3. Sara

  Tänker du någonsin blogga mer regelbundet igen?

  1. Märta

   Det här undrar jag också. Jisses, så lång tid det går mellan inläggen. Man hade ju gärna velat se mycket, mycket mer från husbygget. Fast kanske förklaringen till detta kom nu: boken om husbygget. Klart att man inte kan visa för mycket i bloggen när det är böcker man vill sälja.
   Till Emma: om du har tröttnat på eller lågprioriterar bloggen (vilket jag absolut skulle förstå) så kan du väl vara öppen med det och t.ex. skriva att du kommer att göra max två inlägg i månaden.

 4. Randi

  Alt om mat 🙂
  Spesielt vegetarretter, og mat uten sukker og hvetemel 🙂
  Blomster og hage, DIYprosjekter, livet på landet.
  Hyggelig at du har tid til å blogge igjen, og god bedring til dere <3

 5. Mia

  Din favoriträtt?
  Hur vågar man steget att flytta ut i naturen?
  Vad saknar du mest från ditt tidigare boende.
  Jättefin kisse. Mvh Mia.

 6. Josefine

  Vi håller på och planerar för att anlägga en ny trädgård och vill höra era resonemang om att anlägga en trädgård på ett resurssmart sätt. Om ni köper jord, vad köper ni då, hur fixa hållbar bevattning, smarta lösningar för att göra odlingen lättare (täckodling?), vilka blommor är must have för att få den härligaste trädgården?

 7. Brita

  Hej Emma!
  Vad kul att du börjar skriva lite på bloggen igen. Har varit in och kikat som vanligt efter uppdateringar men förstått att du säkerligen haft något projekt i kikaren. Spännande med boken!
  Simpel fråga men: Var har du köpt dina fantastiska arbetskläder, den i rosa och hängselbyxorna? Jag vill bara sätta igång och jobba när jag ser dem <3

 8. Stina L

  Hej!
  Vi ska åka tåg till Berlin hela familjen i vår. Vore toppen med dina bästa tips! För visst var du där relativitet nyss? Vi är 15 st mellan 6-70 år så alla tips är välkomna.
  /Stina

  1. emmasundh

   JAAAAAA!!!!

 9. Caroline

  Hej Emma!
  Hoppas du och familjen går friskare tider till mötes!
  Så verkligt roligt att ni ger ut en bok tillsammans. Vill så gärna läsa mer om ert bygge. Det ser jag fram emot. Har kikat efter numret i Gård och torp på biblioteket som ni var med i. Det är alltid utlånat. Hoppas på att få läsa det snart.

  En fråga till dig, hur förhåller ni er till mejeriprodukter? Vill också gärna höra om hur en typisk matvecka ser ut hos er. Vad äter ni? 🙂 Roligt med matinspiration!

  Allt gott!
  Hälsningar, Caroline

Lämna ett svar