Sicilien: Lata dagar på stranden.

sicilien sciccia by emmas vintage

De där riktigt lata dagarna, när det inte finns någon som helst plan, är de dagarna jag gillar allra mest. Latdagar. Liggapåstranden-dagar. Tummapåpocket-dagar. Somnamittpådagen-dagar. Det är sådana dagar som man minns. För sinnena är så öppna att bilderna blir klara och skarpa. Man har tid att ställa in skärpan.
Allt annat, resandet, äventyret och kringflackandet, är strössel på hela livskompotten. Men om jag inte skulle ha de där lata dagarna, ja, då skulle jag nog inte minnas annat än att jag vaknade om mornarna. Knappt det. Och det blir inte mycket till livsbiografi över det livet i så fall.
Just därför ska de där lata dagarna på Sicilen få ett eget inlägg.
Den sista dagen på resan var just en sådan. Latdag.
Den började med frukost på terassen. Apelsinmarmeladsmörgåsar, vattenmelonklyftor, kaffe och tropisk yoghurt. Med denna utsikt som TV.

sicilien shots bikini by emmas vintage

Efter frukost gick jag de få metrarna ner mot stranden.

sicilien shots bikini by emmas vintage

Latdagsoutfit: Randig bikini från Gant, gulvitrutiga shorts från Beyond retro och nostalgiväska som jag köpte för en spottstyver inne i Sciacca.

sicilien sciccia john by emmas vintage

Min kära man.

 

vanity fair by emmas vintage

Väl nere på stranden vecklade jag ut min gamla Mauritius-handduk som min mamma köpt på loppis för ett sekel sedan. Lade ut dagens att kamrater: Audrey Hepburn, solglasögon från Monki och min plåtask som jag bär var jag än går. I den ligger åtta stycken tärningar. Mina superyatsy-tärningar. Sex stycken ska man ha, men man måste ju ha två i reserv.

sicilien shots bikini by emmas vintage

Camp.

sicilien beach by emmas vintage

Dagens aktivitet. Jag, John och Lisa kastar frispee i havet.

sicilien beach john by emmas vintage

Bild trehundrasextiotvå på John när han badar.

sicilien melon by emmas vintage

Lisa och Per gick upp och lagade lunch medan jag och John latade oss. Sedan kom de ner med en liten förrätt. Vattenmelon.

sicilien swimsuit by emmas vintage

En sen lunch senare byttes det baddräkt, till min prickiga rosettbaddräkt från Asos.com, och därefter gick vi på eftermiddagspasset på stranden. Yatsy, eftermiddagslur och lite pocketbok.

sicilien swimsuit hat by emmas vintage

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. hejregina

    Du är så fin Emma! Och den prickiga baddräkten är också fantastisk ✿

Lämna ett svar