Rosa pardörr på plats!

Tadaa! Nu är vår rosa pardörr på plats på södersidan – även kallad trädgårdsentrén. Den vätter ut mot köksträdgården (jag står mitt i den nedfrusna spenaten och tar bilden) och jag ser framför mig hur de står vidöppna på sommaren. Och jag sitter där på den imagenära stentrappan och tar en morgonkaffe.

Barnen fick välja färg. Rosa. Och jag blandade till en nyans av linolja som skulle lira med den rosa nyansen på norrsidan (vår kommande huvudentré som för tillfället är lätt otillgänglig pga 180 centimenter ovanför marken utan trappa). För att få till rätt nyans blandade jag vitt, engelskt rött, guldockra och svart.

Just rosa dörrar kanske inte till vanligheterna i Värmland, desto fler rosa dörrar hittar en på Gotland. Vackert slitna, linoljefärgade varianter.
Nu råkar ju vi älska Gotland och haft ett torp där (dock inte med rosa dörr), men bor numera i Värmland. Så detta får väl bli ett gotvärmskt hus i sundhiansk stil.

Ser fram emot att se denna dörr åldas, solblekas och få patina.

Vi har en hel del kvar på ämnet fönsterputs efter att ha kittat alla fönster, men blir fasen glad varenda gång jag ser dörr-fan.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. MB

  Härlig färg!

 2. Sara

  Det blir så vackert! Ska definitivt ha nåt rosa i det gamla huset vi snart ska ta oss an. Det är så spännande att följa er resa med huset, tack för att du delar med dig!

  1. emmasundh

   Det tycker jag definitivt att ni ska ha! Hejar på! Och vad spännande att ta sig an ett gammalt hus!

 3. Sofia

  Jag har funderat väldigt mycket på vilken kulör jag ska måla vår ytterdörr i. Nu behöver jag inte fundera mer, klart det ska vara en rosa dörr!

 4. Linnéa

  Men vilken underbar färg! Önskar att jag hade kunnat få med maken på att måla ett rum i den nyansen.

Lämna ett svar