Rosa bussen – vem vill ha?

Älskade rosa buss. NU är det dags för dig att hitta ett nytt hem!
Som ni vet vill inte de nya ägarna av torpet ha vår älskade rosa buss kvar, och i veckor har jag och John trixat med att få den bogserad till våra underbara vänner på Lyckliga gården (som så gärna ville ha den). Men det har varit beyond trixigt. Först att få tag i personer som kan bogsera bussen under de mest hektiska och semestrande veckorna på Gotland (när det varit hundra andra viktigare bogseringsuppdrag). Sedan, när vi fått tag på en person som kan bogsera, så visade det sig att det var för svårt att bogsera in bussen på Lyckliga gårdens tomt, vars ingång är en smal, brant backe. Så himla synd, för vi ville så gärna att den skulle stå där <3

Så nu öppnar jag upp för alla andra!
Det är en del som varit intresserade genom åren, så hoppas den hamnar hos någon på Gotland som tycker denna är lika fin som jag.

Om bussen:
Detta är en gammal, röd linjebuss (det står att den ska till Landvetter, hehe) solblekts till rosa. Bussen är från 1960-talet, och har alltså förarsätet på höger sida!
Bästa lekplatsen kan jag lova.
Bussen är UNDERBAR och vi har använt den som orangeri och middagsbuss eftersom vårt torp var ganska litet. Och bästa: mysplats när det regnar och åskar. Det finns inget som slår denna buss i ett sommarregn. Och som fikaplats under våren och hösten när vinden viner.
Planen var att bygga om den till gästhus, med en stor säng längst bak, men så långt kom vi aldrig.
Det gör såååå ont att göra sig av med denna pärla, men den är värd all ny kärlek den kan få! Ingen skulle vara gladare än jag om den fick sprida lite rosa kärlek hos någon annan.

Bussen går inte att köra (bussen bogserades till oss med traktor) och har ett golv som bör bytas ut (vi har lagt in träskivor som ligger som golv temporärt). När vi köpte den var takluckorna trasiga så det hade regnat in på golvet. Men nya takluckor av plåt är på plats, made by a plåtslagare! Rost ingår, haha.
Går säkert att rusta upp till finfint skick! Kanske går det att göra den körbar på frityrolja, vem vet (INTE JAG)!

Bör ställas på grus, aka inte som vi ställt den, för att undvika rost.

Är du intresserad? Mejla mig på sundh.emma@gmail.com.
Kom med ett förslag på bud eller ett bra förslag på varför just du ska ha den, hehe. Ja, jag kan tänka mig att skänka bort den, om den hamnar hos rätt person. Och gärna hyfsat snabbt eftersom detta har dragit ut på tiden.

Vi har ju som sagt redan sålt torpet, de nya ägarna har flyttat in, så detta är sista biten som vi måste lösa. Och ju förr desto bättre.  Du ordnar med bogsering, men vi har tips på företag att anlita om du inte känner någon med bogseringsskills.


Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Hanna

  Kan tyvärr inte adoptera bussen men hoppas du gör ett uppföljande inlägg om var den hamnar. Är orimligt nyfiken på bussens fortsatta liv 🙁

  1. emmasundh

   Hahaha! Ja, det ska jag nog kunna kirra!

 2. Jenny

  Du skrev någon gång att du köpt en del av bilen o john en del? Har ni separat ekonomi och hur gör ni? Skulle vara så intressant att läsa dina tankar om det (utan att gå in på privata detaljer såklart utan mer övergripande).

 3. Anneli Augustsson Lind

  Ååå men å så fin. Vi har en Lantlig Bed and Breakfast i Åkerby/Stora Mellösa, Örebro. Tänk om den kunde flytta hit. Vi behöver större.

Lämna ett svar