Rosa bussen har hittat ett nytt hem!

Så kom dagen då min rosa buss hittade ett nytt hem. Det var en lååååååång process vill jag lova.

Att bestämma sig för att sälja torpet var ett svårt beslut. Att bestämma sig för att göra sig av med bussen var om något ett ÄNNU svårare beslut, eftersom jag tvärsäkert vet att jag aldrig kommer att stöta på en rosa buss från 1960-talet igen. Så det kändes så fint när det stod klart att Lyckliga gården skulle ta över den. Elin, som driver Lyckliga gården, känner jag sedan länge, och jag visste att bussen skulle få det bra där.
Efter att luskat och dragit i bogeringsmöjligheter hela långa sommaren (tydligen var det fler människor på ön än vi i somras, och det fanns så klart mer akuta problem att ta tag i än att flytta en buss) stod det klart att det inte gick att bogsera till Lyckliga gården. TILL Lyckliga gården skulle funka, men sista biten var den aning riskabel så att säga.

Så lagom till att flyttlasset kommit fram til Värmland så var vi tillbaka på ruta ett. Och nu var vi inte längre på ön. Så det har varit knepigt, minst sagt. Sedan la jag upp ett inlägg på Instagram och det bara ramlade in erbjudanden, bud och härliga personer som ville ta sig an denna godbit. Jag blev så himla glad över att det fanns ett sådant intresse för denna buss som jag kommit att älska så mycket, trots att den sett sina bästa dagar. Jag hade gärna sett bussen på flera ställen, men så en kväll ramlade ett mejl in från Jessica. En person som jobbade på mitt stammiscafé, som alltid mötte mig med ett leende, och som jag sprang in i varje sommar på Gotland. Ni vet, en sådan där person som en gillar på stubinen.

Jessica driver en loppis på östra Gotland som heter Skatan & Ruth, i närheten av platsen där jag började mina Gotlands-somrar tack vare en drös med vänner. Så det kändes givet. Jessica skulle få bussen.
Så tidigare veckan, precis innan jag ska börja föreläsa i Säffle får ett mejl från Jessica där hon visar bilder på när bussen bogserades. Så fint! Jag blev så himla glad och sjöng hela vägen hem från Säffle.
Där kommer den ha det bra. Och det bästa är att Jessica sagt att jag får komma förbi och klappa på den om jag har vägarna förbi Gotland.
Det har varit svårt att lämna Gotland, alla vänner där och platser som betytt så mycket. Stigar där mina barn tagit sina första steg. På ängar där jag fick första värkarna när jag väntade Bodil. Och så mycket lycka.
Det känns ändå fint att kunna återvända till något där på ön som får stå symbol för alla de där viktiga åren. Och kunna visa barnen att bussen – som de älskar – får älskas dubbelt upp och igen och igen.
Det känns fint tycker jag.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lo

    Ändå ganska häftigt med en buss från 1600-talet! 😛 (jajaja man ska inte anmärka på stavfel men är det ändå inte lite spännande att tänka att er buss är samtida med Vasaskeppet?)

    1. emmasundh

      Hahaha, ååååh, jädra fingrar! Hahah!

Lämna ett svar