Gotland, torp, trädgård & önskeinlägg

Gotland, torp och trädgård – snart ses vi!

Gotland torp trädgård tvätt sommar lantligt

God morgon fredag och sista jobbdagen från sommar-Stockholm. Jojomänsan, på söndag packar jag lånad bil proppfull med familj, mat och kläder för en hel sommar – sedan piper vi hit. Till Gotland, torpet, projekten, rosa bussen, husvagnen och trädgården.
Som jag har längtat!

Det var tre veckor sedan vi var där sist, men det känns ungefär som tre år. Har hunnit med att rodda två stora plåtningar, filma ett jobb, varit i Köpenhamn, bjudit in till mingel på Stadsmissionen med Elsa Billgren, varit hos Retroella, anordnat #kransenloppis och  dekorerat gården inför gårdsfest tillsammans med några suveräna grannar Det är vad vi kallar slutspurt inför semestern tror jag bestämt.
Jag är lite trött nu, småförkyld och med så mycket längt i kroppen. Men snart drar vi och är borta hela långa sommaren, fram till mitten av augusti.

trädgård Gotland husvagn retro sommar makeover

Den första veckan på Gotland ska jag hänga med kidsen medan John jobbar från torpet.
Sedan kommer vi pussla ihop hela sommaren med jobb, blogg, barn, projekt, utflykter och besök.  I juli ska jag försöka ta det lite ledigt. Jag har inga jobb inplanerade, ja, förutom bloggen som så klart är ett jobb, mitt liv och allt däremellan. Jag tänkte uppdatera en gång om dagen och även klämma in några önskeinlägg från er.

Det är så himla roligt att blogga om jag har ett tema, så ni får hemskt gärna önska inlägg. Jag tyckte det var så himla roligt när jag fick den här frågan och skissade loss. Mera önskningar!
Annars går jag runt med kameran hela långa dagen och undrar vad jag håller på med. Bättre att få ett uppdrag, riva av och sedan försöka ha lite ledigt mellan varven, inte sant?
Då kanske jag kan blogga mer, och smartare? Ja, vi får se. Bloggen kommer i alla fall leva på som vanligt i sommar och jag hoppas ni hänger med mig till torpet.

Gotland buss hängmatta Granit

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Jag önskar att få se mer av er inredning i huset och framförallt med tema förvaring, var gör ni av alla kläder, leksaker, parasoll, picknickkorgar, filtar etc? Har själv ett sommarhus och tycker att det är svårt att få till!

    1. Ska bli!

  2. Jag är nyfiken på att se mer av ert vardagsrum! Tycker att ni har fixat så fantastiskt fint på torpet och är på jakt efter inspiration till vår sommarstuga från 30-talet. Vi har tagit över den från mina föräldrar och har tänkt att göra om det stora sovrummet på nedervåningen till vardagsrum/gästrum med bäddsoffa eller liknande. Utgångsläget är stöpplade gula tapeter från 90-talet med överblivna möbler från 80-talet, vit plastfanerad(?) byrå och matchande vit dubbelsäng i set med matchande sängbord :-). Dags att ta tag i detta ju och vore så kul att få kika in hos er och se hur ni gjort! Kanske har du några allmänna tips på hur man ska tänka när man inreder vardagsrum också?

    1. Åh, vilken rolig önskan. Tack!

  3. Jag vet inte om du redan har skrivit om detta tidigare, men eftersom jag är preggo själv just nu och ska få en dotter så är jag nyfiken på hur andra som redan har knoddar har tänkt kring barnuppfostran. Särskilt kring genus och självsäkerhet, självständighet, eget uttryck och hur man ska kunna hantera att andra barn kanske inte fått lära sig att pojkar visst kan ha klänning och att tjejer inte är ett dugg sämre än killar och andra, trista floskler. Vill gärna också veta om ni hade tänkt nåt särskilt kring uppfostran som ni sen bara fick stryka för att det inte var genomförbart, likaledes om det var nåt ni _inte_ hade tänkt på som visade sig vara jätteviktigt eller så. Också nyfiken på hur ni delar på föräldraledigheten och hur era tankar gått kring detta.

  4. Tanken på blogguppdrag för mer hel-ledig tid låter flott. Här kommer en önskan från mig: skisser på olika scenarion för rosa bussen! Gissar att en och annan idé florerar på hur den kan bli! Några realistiska/praktiska, några mer drömlika…Önskar er en (fortsatt) härlig sommar!

  5. Ett inlägg om hur ni skulle vilja fixa/inreda bussen vore kul. Ett moodboard eller några fina teckningar(av dig) över önskedrömmarna, gärna med länkar till andra liknande projektsidor om du har.

Kommentera

Stäng meny