Röda hus, toktanter och en Dvärgschnauzer

Måndag. Det betyder en liten sammanfattning av hur förra veckan såg ut sett från mitt Instagram-flöde (om du vill följa mig även där så heter jag spexigt nog  emmasundh).

Förra veckan började med ett litet möte bland röda hus på Södermalm. Det lyxigaste med att vara frilansjournalist är att få dagsljus och faktiskt se hur omvärlden ser ut. Tidigare gick man hemifrån när det var mörkt och gick hem när det var mörkt. Det här huset får representera mina ljusskugga ögon som precis letat sig ut och numera spritter av vardagens ljus. Inte bara på helgerna, utan varje dag.
Efter mötet tog jag en långpromenad genom Södermalm, tittade ut över Stockholm och  sålde en blus på min bloppis.

Det blev tisdag och jag bar en liten svart hatt på sned. Den syns knappt på bilden, men jag kan garantera att den fanns där.

Tittade på vårens mode och inredning under onsdagens pressvisningar. Den fina väskan till vänster kommer från Lindex. Himla fin alltså. Någon timme senare åt jag lunch med min syster, min svåger, min far och min mor på Östermalm. Jag fick en toktantsrandig dramaten-vagn av min mor. Den ska jag ha när jag kånkar alla mina saker kors och tvärs över stan. Men det kunde jag inte göra denna dag, för hela dramaten-vagnen var full med Värmlandsved (en gåva från min far). Jag är en sådan lantis alltså. Trippar omkring i yvig kappa, nätta handskar och väska dinglandes på armen. Och drar ett ton fnöske och ved efter mig.

Det blev torsdag. Jag och Vintageprylar-Lojs dammsög stan på barnkläder, suktade efter öppettider-skylten som ostbutiken Androuet på Nybrogatan har och spexade loss i en hiss. Vi ägnade sedan hela eftermiddagen åt att jobba i mitt kökskontor, sjungandes, trallades, skrikandes, tjoandes, fridansandes, pratandes och fullkomligt gapskrattandes.

Fredagen började med att jag fick träffa Alfons Åberg. Jag, Volang-Linda och Vintageprylar skulle nämligen på möte hos vårt förlag Norstedts och den här herrn satt i entrén. Alldeles själv. Lägg märke till min “jag har börjat tvåan, det är en ny kille klassen”-min. Förväntansfull är ju bara förnamnet.

Fredag övergick snart i lördag och det var dags att fira in årets bokstavsfest, “D – the party”. Jag lade upp en bild på när jag var Butler på B-festen och lät er gissa vad jag skulle vara utklädd till. Alltså shit vilka gissningar. Jag tror bestämt att ni ska få bestämma vad jag ska vara utklädd till på E-festen, för ni kom med så sjukt många bra idéer. Det rätta svaret för D-festen är emellertid Dvärgschnauzer. Det mest otippade jag kunde komma på. På bilden till höger ser ni mig tillsammans med en druvklase. En helt vanlig lördag. Det var en hejdundrandes fest (jag ska visa bilder från festen så snart jag kan) som höll på till morgonkvist. Söndagen spenderades i horisontellt läge med pizza till lunch och dillchips till middag. Snipp, snapp , snut så var vecka 47 slut.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Cecilia

  Stor eloge till din fina blogg! Jag måste tipsa om en fin barnvintagebutik i Gamla Enskede som precis öppnat Fluga barnvintage http://flugabarnvintage.se/ ifall du gör något barnklädesreportage av något slag.
  Pia som har den lilla butiken hemma i sitt hus är scenograf till yrket med en stor passion för gamla ting. Bara ett besök i hennes hus är en inspiration i sig!
  Lycka till med frilansandet!/Cecilia

 2. Amanda

  Den väskan fanns ju på Zara i våras, konstigt, köpte den men handtaget lossnade tredje gången jag använde den och färgen började slitas direkt så jag ville inte chansa med en ny utan lämnade bara tillbaka den.¨Älskade dock väskan så om denna är av bättre kvalitet är jag nyfiken att pröva igen…

 3. Synne

  Oi, for en ære å møte Albert Åberg (som vi nordmenn kaller ham)!
  Festen høres helt super ut. Gleder meg til å se bildene!

 4. Frida

  Väntar med spänning på bilder!

 5. Ellen Lindberg

  Fantastiskt! Dig ska jag definitivt följa på Instagram. Så himla fint.

  1. admin

   Gör gärna det. Vad heter du själv på Insta? Kram emma

 6. Sarah - Har ni te?

  Frilansjournalister får se dagsljus alltså! Åh. Borde bli en meddetsamma 😉

Lämna ett svar