Q&A, del 2: Badkläder, hotell i Paris och frisyrer

retro badmode by emmas vintage

bikini by emmas vintage

randig bikini

sommar by emmas vintage

Q: Var kan man hitta snygga retro-inspirerade badkläder these day?
A: Ja, nu är den i gång – den ständiga jakten på den perfekta baddräkten eller bikinin. Det kan vara lite knivigt, särskilt för mig som har midjan så högt upp. Om jag får välja så vill jag ha rejält höga trosor nämligen. De ska gå ovanför naveln. Men när många kedjor gör ”höga trosor”, så är de aldrig tillräckligt höga nog för fröken Sundh.
Jag är också ett fan av retroinspirerade baddräkter med lågt skurna ben och halterneck-ringning.
Mina bästa tips är för retroinspirerade badkläder är Modcloth.com och Topshop.com, men också Sivletto. Själv kommer jag med största sannorlikhet satsa på en Esther Williams-baddräkt. Och just ja, jag har ett tips till! Butiken Ateljé Old på Kungsholmen har bikinis också. Det måste ni spana in!

paris by emmas vintage

paris by emmas vintage

Q: Åh, hoppas ni får en toppenresa! Har du något tips om något mysigt, bra hotell i Paris? Ingen lyx utan enkelt i trivsamt? Då har man ju mer pengar till klänningsinköp! 🙂
Carina
A: Tackartackar! Och smart att lägga pengarna på klänningarna! Jag brukar faktiskt försöka hyra lägenhet när jag är i Paris. Det brukar vara väldigt prisvärt. Jag har – vid ett flertal gånger – hyrt lägenhet via All paris apartments. När jag har bott på hotell så har jag tagit det som varit ledigt just då, men inget jag varmt kan rekommendera. Men jag ska till Paris på söndag och testa ett nytt hotell – kanske har jag fler tips då!

dr johns prima festflugor by emmas vintage

Q: Hur gör du etiketterna? Min sambo brygger eget öl och måste självklart ha en mästerlig etikett på sina flaskor, har du något tips?
Moa
A: Men så roligt! Ja, hen måste ju ha en etikett – det ju givet. En kan göra etiketter på flera sätt. Antingen på ett tryckeri, där man kan få den utstansade eller så kan en skriva ut själv på etikettpapper. Det senare alternativet brukar jag satsa på. Lätt som en plätt! Sedan är det ju själva formgiveriet kvar då …
När vi gjorde boken Vintageparty så gjorde jag öletiketterna till vårt kapitel “Båtbaluns”. “Vårt” öl döpte jag till sailor beer. Så klart.

vintagefabriken

vintagefabriken

Q: Hei kjære Emma.
Jeg bor i Norge, og har dessverre ingen mulighet til å komme til hverken Stockholm, Midtsommarkransen eller Vintagefakriken denne sommeren. Vil det være mulig å kjøpe sløyfene på andre måter?
Marita

A:  Hej Marita! Åh, jag önskar att jag kunde säga ja, men tyvärr sker all vår försäljning för närvarande via Vintagefabriken i Midsommarkransen. Vi hoppas kunna öppna upp en webbshop till hösten, när vi har lite mer tid. Tills dess är du – och alla andra som vill – hjärtligt välkomna till vår lilla fabrik.
Kram emma

Q: Hej Emma! Tack för en underbart fin och inspirerande blogg:)
Jag skickade en kommentar till din Q&A men du hade inte med min fråga? I alla fall undrar jag om du snälla kan lägga upp en londonguide? Jag skulle bli jätteglad för jag ska åka dit snart och vill så himla gärna hitta fina vintagefynd!
Tack på förhand
//Ebba
A:  Hej Ebba! Förlåt att jag inte hann svara på din fråga förra gången. Jag försöker dela upp alla frågor, annars blir det lite för stort projekt att svara på hundra frågor på en dag. Nåväl. Nu ska du få svar på din fråga. London. Jag har tyvärr ingen London-guide. Ännu. Men om jag får bestämma åker jag dit i höst. Allmänt när det gäller London, så är det gatorna runt Brick lane som gäller.
I väntan på min London-guide, så kan jag tipsa om min kära vän Volang-Lindas ypperliga guide till London, den kan du spana in här: En guide till London.

Q: Hej Emma. Jag behöver lite hjälp! Det är nämligen så att min bästa kompis ska gifta sig och på möhippan har vi temat 50’s-“pinkgirls”. Jag har långt hår ungefär ner till svanken och behöver gå till någon som kan få till det i någon fin 50-tals frisyr. Har du/ni någon frisör/salong ni kan tipsa om?

Tack på förhand!
MissV

A: Men åh så roligt!  Vilket pepp! Mitt bästa tips är Sarah Wing, aka Retroella! Hon gör magiska vintagefrisyrer. Skulle inte hon ha tid så rekommenderar jag (varmt!) Miriam Parkman som gör frisyrer. Stort lycka till och ha en underbar möhippa!

emmas vintage bil

Q: Var har du köpt det fina campingbordet?
Cecilia
A: Hej Cecilia! Ja, visst är det himlans fint det där campingbordet. Jag hittade det på Blocket.se och föll som en fura. Nu fattas bara en Volkswagen-buss och en termos, sedan är livet komplett.

frisyr by emmas vintage

Q: Hej emma! undrar hur du sköter om din hy? den ser så fin ut!! har du någonsin haft problem med finnar o pormaskar? kram!!
Anna
A: Hej Anna. Har jag haft problem med finnar och pormasker? OM  jag har! Herre min gud! När jag var yngre så var jag en enda stor finne. Jag hade väldigt mycket finnar och skämdes så kopiöst över det. Hade minst en meter tjockt lager smink på mig för att dölja min lätt ojämna hy. Högst upp på min hemliga önskelista stod “vacker hy”. Men utslagen har faktiskt försvunnit. Ju äldre jag blivit, desto mindre utslag. Sedan att jag får någon finne då och då kan man ju faktiskt leva med. En är ju inte perfekt. Hur tar jag hand om min hy då? Jo, regel nummer ett: solskydd. Det är min högsta prio. Jag har väldigt ljus hy vilket gör att jag har lätt att bränna mig. Så jag skyddar alltid min hy med solskyddsfaktor och bär ofta solhatt. Annars förvandlas jag till en kräfta på fem minuter. Plus att min fräken (jag har en enda mitt på näsan) blir större och synligare om den utsätts för sol. Jag tycker i och för sig att den är lite gullig, men det kan ju lätt gå över styr …
En prick mitt på nästan liksom. Som en knapp som man nästan tvångsmässigt vill trycka på.  Om jag får tipsa om ett enda solskydd så måste jag tipsa om Kiehl’s Ultra Light Daily Uv Defense Sunscreen spf 50. Den en fantastisk! Och det bästa? Man blir inte så där fet och oljig i hyn som man kan bli av solskyddsfaktor.
Nog pratat om solskydd. I övrigt sköter jag min hy genom att tvätta den morgon och kväll, smörjer in den med kräm efteråt och lägger en ansiktsmask då och då. Ibland använder jag även serum. När det gäller märken så är jag en högst otrogen person som ständigt byter. Nu använder jag dagkrämen från Emma S, med spf 15 – den är fantastisk. Andra märken som jag tycker om är Biotherm och Eucerin.

Q: Hej Emma, jag vill fråga om din väninna från Göteborg (?) som varit med i din blogg ibland och som har brunt hår och som jag tror typ är litteraturvetare eller bibliotekarie..? Alltså jag kommer inte på vad hon heter men fattar du vem jag menar? I alla fall så undrar jag: Har hon någon blogg? Jag vill så gärna hitta en välskriven bokblogg att tycka om!
Inomhus

A: Hej! Jag tror att du tänker på min kära vän Åberg. Åh, tyvärr har hon ingen blogg. Men OM hon hade haft det så skulle den vara magisk och full av ord-magi. Jag vet nämligen ingen som skriver så bra som hon gör.

emmas vintage bil

emmas vintage sommar

paris by emmas vintage

Q: Hej bästa Emma,
Jag såg att ni ska på semester och verkar ha ett finfint upplägg. Vi har liknande planer, men stannar även ett par dagar i Marseille (som är lite av Frankrikes Berlin och i år dessutom kulturhuvudstad, inte dumt alls). Men jag undrar hur ni åker från Frankrike till Sicilien? Kommer ni åka båt? Tips mottages gärna. Tack tack!
Ha en skön midsommar,
Mvh Hanna
A: Hej Hanna! Vi skulle ju bila längs med Atlant-kusten … men vi har tänkt om. Vi kör en roadtripp längs Franska Rivieran i stället.  Kändes så flott! Vår slutdestination blir Marseille (vi kanske se där!) och därifrån flyger vi till Palermo. Vi kollade på alla möjliga förbindelser, men flyg blev det slutgiltiga valet. Ses! Kram emma

solhatt by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Du setter sammen så fine bilder i disse innleggene!

  2. Hej Emma!
    Jag har länge funderat på en baddräkt från modcloth och undrar om du vet något om kvalitén på dessa. Vill supergärna köpa en men då jag är fattig student och dessa är dyra för min plånbok vill jag ha något som håller i alla fall några år. Är det något att satsa på tycker du? 🙂 Älskar din stil <3

  3. Ah ska du till Sicilien? ska ni flytta pa er eller bara hanga i Palermo? det finns sa mycket att se pa denna underbara O, men om du skulle behova tips pa saker att se (och framforallt ata) pa ost sidan dvs. Catania/Taormina omradet sa kan du ju alltid skicka ivag ett litet mail 🙂 jag har praktiskt taget hangt dar varje sommar eftersom jag har slakt dar.

  4. Tack för fin omnämning, snäckan!
    Hoppas du har det alla tiders i Paris, adieu!

Kommentera

Stäng meny