Österlen: Strand, dopp i plurret och solnedgång i Kivik

Under vår tvåveckors-exil från Gotland gjorde vi Österlen ett par dagar. Det var fasligt varmt, så semestern kräva sin strand. En dag åkte vi förbi Brösarps backar och letade oss in på småvägar för att komma fram till Haväng. Vi lastade barnvagnar och händer full på parkeringen och så gick vi mot stranden.

Här var en tvungen att gå snabbt som tusan om en hade sandaler på sig, för sanden var brännhet.

Och jag hade ju just sandaler. Och min nya 40-talsklänning som jag köpt på Torget 11 vintage & secondhand i Åhus. Ett bland många fynd vill jag lova. Så lyxig när en har kompisar som tar med en till fenomenala vintagebutiker och stränder, och en bara kan hänga på.

Nere på stranden smällde vi upp parasoll och sedan kastade vi oss havet.

Äntligen svalka.
Hela långa dagen spenderade vi på stranden. Åt lunch, svalkade oss, byggde sandslott och gick promenader i strandkanten.

Vid 17-snåret började det kurra i magen så då klädde vi på oss började gå mot bilen. Över den lilla ån som slingrade sig fram mot havet.

Helt slut efter en dag på stranden slog vi oss ner på en restaurang i Kivik och åt middag.

Efter middagen gick vi ner till piren i Kivik. Passerade alla badrocksklädda sommar-österlenare som gick ner för ett kvällsdopp.

Barnen hade fått pyjamas. Tanken var att de skulle få somna i bilen hem (till våra kompisar Mick och Emelie där vi bodde).

Men först en tur ut på piren för att titta på alla badare. En riktig hit!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar