Om inte du hade varit här, hade jag inte varit den jag är.

IMG_2403-RecoveredJag är stum efter valet. Ledsen och rädd inför den klyfta som har skapats i vårt samhälle. En värld som letar syndabockar och vill stänga gränser för dem som behöver öppna famnar som mest. I brist på mina egna ord så tar jag till UnderbaraClaras. Läs det här. 

Och tills jag finner orden igen så vill jag säga en sak.
Om inte hon hade varit här, så hade inte jag varit den jag är. Min one-of-a-kind-vän, med skrattgropar som jag smälter av, med ett hjärta så stort att jag briserar och med en plats i mitt liv som inte går att ersätta. Som skulle skapa avgrundsdjupa hål.
En vän som alltid har ett spex i bakfickan, är som ett tivoli i människoform och som alltid omgärdar mig med de varmaste orden.
Fan Sverige om ni hade hindrat mig från denna vän. Om gränserna hade varit stängda för hennes pappa och om politiken hade varit vad den är i dag. Då hade jag varit en viktig pusselbit fattigare, och hälften så mycket människa som jag är i dag.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nana

    Ja valet gör mig rädd, beskymrad och olustig. Framförallt få det tuffare klimatet också finns i vårt samhälle. Men jag hoppas att vi alla andra nu på allvar står upp för kärlek o allas lika värde!

  2. Anna

    Ett väldigt dystert valresultat för Sverige. Det finns inga vinnare i det här valet, tyvärr. Nu måste vi ta vårt ansvar, satsa på skola och förskola, det blir uppenbart att det finns allt för många barn i vårt land som inte har någon som förmår att lära dem om kärlek och om människors lika värde oavsett etnicitet, religion, hud- hår- eller ögon-färg på det sättet jag fick lära mig.

Lämna ett svar