Om exakt en månad doppar jag mig här

maui by emmas vintage

Om exakt en månad landar jag återvänder jag (ungefär) hit.
I ny 50-talsbaddräkt, med skuggande solglasögon på nästippen och under ett böljande parasoll ska hula hula mig igenom två veckor i svunna tiders definition av paradiset. Oahu.
John ska på konferens i Honolulu – och jag smiter med. Byter kontoret mot jakten på det där sepia-filtrade Blue Hawaii-paradiset, lei-kransar och fräsiga Magnum P.I.-skjortor. Medan John konferensar sig så ska jag åka på upptäcktsfärd genom öken, regnskogen och stranden.

maui by emmas vintage

2009 var jag på Maui tillsammans med John och hans familj. Det var helt magiskt. Det såg ut ungefär så här:

maui by emmas vintage

Lapade sol på en stilla strand.

maui by emmas vintage

Drack paraplydrinkar på löpande band.

maui by emmas vintage

Åkte upp i regnskogen, snårade mig fram mellan bananer och badade i ett vattenfall (tänk 80-talsplansch).

maui by emmas vintage

John.

maui by emmas vintage

Åkte upp på en vulkan, ovanför molnen, och var skiträdd. Har jag sagt att jag är höjdrädd?

maui by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Fröken H

  Åh, vad underbart det ser ut! Och vilken fantastisk tur att få uppleva det på nytt 🙂

 2. Anna María

  Vilken dröm! Perfekt att kunna hänga med när John åker på konferens.

 3. Linnéa

  Åh jädrar vad häftigt det lät! Mitt miljösamvete tillåter mig knappt att flyga men om jag någon skulle göra ett undantag så är det Hawaii som hägrar! Det verkar vara ett paradis i min smak. Hoppas du får en underbar resa 🙂

 4. AnnaCarin

  Är på jakt efter en snygg 50tals baddräkt. Något tips på vart jag kan finna en?

 5. Ellen Höglund

  Men åh! I natt åker jag till Honolulu och stannar i 8 veckor. Ska samla in material till min uppösts och kommer tillbringa min tid på en liten chokladfabrik som heter Madre Chocolate. Kika förbi i någon av deras butiker om du blir chokladsugen!

  1. Ellen Höglund

   Uppsats menade jag såklart. 😛

 6. Charlotte

  Wow. Jag vill också utomlands. Har aldrig varit i Paris, dit är ju verkligen någonstans jag skulle vilja åka..

 7. Susanne Jonsson

  Åh det ser helt magiskt ut!! Lyllo dig som ska få åka dit! Hoppas du får riktigt mycket inspiration så att kreativiteten sprudlar…mer än vanligt alltså. Jag kan riktigt se dig i baddräkten och solglasögonen du beskrev så fint! Jag antar att du räknar ner dagarna nu tills dess…

 8. Matilda

  Vilket drömresemål! Om jag någonsin gifter mig ska jag göra klyschan och åka dit på smekmånad. Kanske borde ta det där med MÅNAD bokstavligt dessutom. 🙂 Jag kommer in på Vintagefabriken efter löning och köper er bok! Då kan jag drömma mig bort till sommarpicknick åtminstone. Fortsatt trevlig onsdag!

 9. Hanna

  Hej Emma! Tänkte att eftersom jag bodde på oahu förre året kunde jag tipsa dej om några gobitar 🙂 Oahu är ganska väldigt annorlunda än maui, men båda öarna är såklart ljuvliga! Men vad som är hemskt viktigt att du kommer ihåg är att snabbt som attan ta dej bort från honolulu. Visst finns det trevliga inslag även i den staden, härlig surfing och roliga alternativa utgångsställen, men för det mesta är det inte en särskilt rolig stad. Många turister fastnar på stranden waikiki inne i stan som säkert ser fin ut från ett par svenneögon, men som är otroligt smutsig och fullpackad. Jag skulle tipsa om att åka ut till waimanalo, kailua, lani kai och områdena runt hörnet och upp på östra sidan. Där finns absoluta paradisstränder, lokalbefolkning och underbart vatten.

  Åh jag vill inte tråka ut dej här nu men det finns så mycket ljuvligt att se! Fantastiska hiker, utsikter, gömda platser och tonvis av varm ren sand att sprätta tårna i. Men inget av det här finns i honolulu, utan ute på det riktiga Oahu, långt från stadsjeepar, avgaser och hamburgekedjor.

  Och en riktig liten guldklimp är kafeet sweet home waimenalo, finns på fb. dom odlar maten på taket av serveringen, hur underbart?
  Och the north shore såklart, surftider nu så många coola tävlingar att se kan jag tänka mej!

  Ha en fantastisk stund där!
  kram

 10. Hanna

  Åh! Visste inte att ni hade varit på Maui?! Tips mottages tacksamt, ska dit med min sambo i höst 🙂

 11. Stella

  Okej, nu när John ändå kom upp på tapeten, vad jobbar han med?!

 12. Lynn

  Nämen åh så underbart! Det här är mitt absoluta drömresmål. Nån gång ska det bli av.
  Ville bara säga att jag läst din blogg i flera år och den är så fin, så fin. Oerhört vackra, drömmiga foton!! Fortsätt så!

Lämna ett svar