Nyårsafton!

Så här sju dagar in på 2019 tänkte jag visa hur 2018 avslutades. Nyårsafton började här. Vid långbordet i Värmland, i min kusins hus (som vi hyrde).  Bodil och Majken satt med varsin gräddig visp som smarrade rester för fulla muggar. Det förbereddes mat och smarr inför kvällens nyårsgalej.

Jag hade plockat “blommor” från trädgården och dukade med vad som fanns.

Det här är en favorit i det här huset. Lampan är ärvd från vår mormor (och man inte missminner mig) och är så himla vacker. Passar fasligt bra in. Kanske har den hängt här back in the days, för huset har en gång i tiden tillhört min mormor. Här är min mamma uppväxt. Men för många år sedan såldes det utanför släkten och blev restaurang. Men för ungefär 10 år sedan köpte min kusin tillbaka det och har försiktigt renoverat det.

Förmiddagen spenderades med att knåpa i hop ett quiz. Efteråt gick vi ut och tände en brasa. Grillade korv tillsammans med några av nyårskalas-gästerna och mina föräldrar.

Bytte termobrallor och ullvantar mot kvällens stass. Mitt mott var more is more. 100% gammalt grejs som jag hittat i garderoben.

Snart kom alla gästerna och min kompis Marie hällde upp bubbel!

Finfölk från Göteborg! Åberg och Kristian.

Barnen serverades rätten “tusen skålar” (upphovskvinna: Fatima!) vid barnbordet i köket och när lugnet spred sig i mumsandet …

Kutade vi hit. Hasse hade gjort en underbart god jordärtskockssoppa, som serverades med vitlöksbröd.

Den här klänningen har hängt i min garderob i åratal, med trasigt blixtlås. Min mamma satte i ett nytt blixtlås och la upp klänningen, och den blev som ny!

Och halsband i håret, som diadem!

Barnen fick efterrätt, och när lugnet sa sig?

Snabbt in i salongen för huvudrätt!

Jag och mina ungar. Alltid under kjolen min.

Innan (några av) barnen gick och la sig firade vi lilla tolvslaget. De fick tomtebloss och så tjoade vi som bara den. Hit kan jag säga!

Jag vet inte vad som hände. Men nyårsafton slukades av babbel och skratt, och vips så kom 12-slaget. Vi gav oss ut i det värmländska mörkret och såg fyrverkerier som small långt bort i fjärran.
Quizet hade jag glömt bort, liksom introtävlingen för kidsen som jag hade förberett. När gravida gäster och småbarnsföräldrar med övertrötta barn började bege sig hemåt så kom jag på alla nyårsplaner som försvunnit i dimman. “MEN VI SKULLE JU QUIZZA!”
För sent.
Fan.
Fick göra quiz med tre av gästerna.
Nästa år ska jag sätta en timplan. Sätter en påminnelse på mobilen redan nu tror jag.
Varför blir det alltid så häääär?

Hur var ditt nyår?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar