Nya upptäckter på landet

Snön vräker ner här i Värmland och gångarna som vi skottat på gården för någon timme sedan är redan ett minne blott. Inte riktigt samma kaliber som i Västerbotten som fått en klass 3-varning så klart, men i mina Stockholms-mått-mätt: hur mycket snö som helst.

Varje dag är som att öppna en lucka i en adventskalender och en gör nya små upptäckter. Återupptäcker, förälskar sig och uppskattar små, små saker.
En ny vana som jag och John – avdelningen för hemmajobbare med stel nacke – är lunchjoxet. Vi går ut efter lunch, suger i oss frisk luft, fixar något, går en promenad, skottar snö, skakar av äppelträden så de inte ska knäckas eller som i dag: går en promenad genom skogen.

Jag kan skogen, men ser fram emot att upptäcka den med vuxna ögon. När jag var yngre sprang jag en hel del i skogen, på djurstigarna, samtidigt som jag sjöng. Jag var liksom lite rädd för att springa in i en björn eller ett rådjur, där jag älgade fram.

Nu har jag John som sällskap, och vi hinner avhandla ditten och datten när vi går på stigarna. I dag råkade vi skrämma iväg en uggla från ett träd med vårt babbel. Jädrar så stor den var!

Vi hasade ner för berg, upp för sluttningar och trampade ner i bäckar.
Och kom hem till kaffet lagom svettiga.

Ordet utegym har fått en helt ny (men ändå gammal) mening.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Älskar de här uppdateringarna från nya vardagen! Saker och ting behöver verkligen inte vara objektivt stora för att vara bokstavligen märkvärdiga. Typisk sån insikt som fördjupats av pandemitid

 2. Måste fråga en grej nu, som jag undrat många gånger när jag sett bilder på era barn men som förstärktes ännu mer av de här bilderna på er: har ni nåt emot jackor i din familj? Som frusen jävel fattar jag inte hur man kan vilja gå ut utan jacka efter augusti, ungefär. 😀

  1. Hahah! Nä, vi har inget emot jackor. Barnen väljer oftast hellre lager på lager ull, och jag med.

 3. Ååå, snön! Så underbart! Bor i Malmö, och vi har inte haft någon snö här sedan den 23 december 2018. Den smälte bort under dagen därpå, alltså julafton 2018, och det var det. Ingen snö sen dess. Bara regn och blåst och mörka moln, och någon gång – tada! snöblandat regn. Håller på att bli helt vansinnig av längtan efter en vit vinter.

 4. Tack för en härlig blogg med massa kloka tankar! Och vad roligt att ni var med i NWT 🙂
  Det är så roligt att följa er resa, efter 11 år i Göteborg så lämnade vi också stora staden för Värmland för ett år sedan!

  Nu till en efterlysning. Alltså jag har med ljus och lykta sökt din bok vintagefrisyrer under åratal! Hittills utan framgång, därför undrar jag. Är det nåågon där ute som sitter med ett exemplar som jag snälla kan få köpa? (På svenska)
  Jag behöver lite glamour till min pandemi-föräldraledighetstid! <3

 5. Känns som något har hänt. Skickar kärlek genom skärmen… <3

  1. <3

Kommentera

Stäng meny